Volvo Trucks lansira električni kamion s dometom od 600 km

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Švedski Volvo lansiraće varijantu svog FH Electric kamiona, koji može da pređe do 600 km (373 milje) s jednim punjenjem, saopštilo je njegovo odeljenje za proizvodnju kamiona.

Novi model, za koji se očekuje da će se pojaviti na tržištu u drugoj polovini 2025., zadovoljava kupce koji zahtevaju duži prevoz maksimiziranjem prostora za bateriju uz poboljšanje softvera kamiona.

Volvo Trucks, globalni lider u električnim kamionima, rekao je da će koristiti tehnologiju elektroničkih osovina koja spaja motor, menjač i osovinu u jednu jedinicu, povećavajući kapacitet baterije.

Šef odeljenja za upravljanje proizvodima i kvalitetu Volvo Trucksa Jan Hjelmgren rekao je Rojtersu da fabrika ubrzava svoja zelena ulaganja, ali će dalje delovanje političara biti ključno za šire prihvaćanje vozila s nultom emisijom.

Očekuje se da će tržište teških kamiona u Evropi ove godine usporiti nakon tri godine velike potražnje, koja je prošle godine rezultirala najvišim nivoima isporuke u više od 15 godina kako su se prekidi u lancu snabdevanja smanjili.

Osim toga, baterijska električna vozila gube tržišni udeo u Evropi zbog nedoslednih zelenih politika i nedostatka dovoljnih političkih subvencija.

Od prošle godine, električni kamioni su i dalje bili znatno skuplji od svojih dizelskih pandana, s cenama u rasponu od 250.000 do 400.000 EUR (276.525 do 442.440 USD).

Prošlog meseca Volvo je rekao da je odabrao Monterrey kao lokaciju za svoju novu fabriku kamiona u Severnoj Americi vrednu 700 mil USD, koja bi trebalo da počne sa radom 2026. godine.

Hjelmgren je rekao da će fabrika u Monterreyu igrati ključnu ulogu u podršci severnoameričkoj strategiji rasta Volvo Trucks-a osiguravanjem industrijskog kapaciteta potrebnog za zadovoljenje sve veće potražnje.

Izvor: SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti