Veštačka inteligencija naučila da prepozna razlike između aroma američkih i škotskih viskija

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Istraživači su koristili veštačku inteligenciju kako bi prepoznali razliku između arome viskija i utvrdili da li je piće proizvedeno u SAD ili Škotskoj.

Taj tehnološki napredak omogućava precizno razlikovanje američkih i škotskih viskija na osnovu njihovog hemijskog sastava, piše Gardijan.

Koristeći hemijske podatke 16 viskija, uključujući brendove kao što su "Džek Danijels" i "Laphroaig", AI algoritmi su sa više od 90 odsto tačnosti razlikovali pića.

Pomoću te tehnologije identifikovane su specifične hemikalije, poput mentola i citronelola, koji pomažu u prepoznavanju američkih viskija, dok je metil-dekanat ključan za škotske.

Izvor: 021

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti