UNAPREĐENJE TEHNOLOGIJE I LOGISTIKE U SRBIJI

Komentari: 0

Naš sagovornik g. Boštjan Fortuna, generalni direktor Schmalz d.o.o., u ovom intervjuu govori o tome kako revolucioniraju sektore logistike, skladištenja i pakovanja u Srbiji. Sa fokusom na inovacije, efikasnost i održivost, Schmalz postiže značajan napredak u poboljšanju operacija u različitim industrijama.

Časopis Industrija: Gospodine Boštjan, možete li predstaviti Schmalz i njegovu osnovnu misiju, posebno u Srbiji?

Boštjan Fortuna: Schmalz pruža inovativna rešenja za vakuumsku automatizaciju i ergonomsku manipulaciju kako bi poboljšao efikasnost i sigurnost u različitim industrijama.

Naša misija je da pomognemo u svakodnevnom poslovanju isporukom najboljih tehnoloških rešenja i usluga prilagođenih potrebama naših klijenata u Srbiji.

Sarađujući sa Privrednom komorom Srbije, pomaže nam da razumemo i odgovorimo na potrebe lokalnog tržišta.

Posvećeni smo održavanju dugoročnih odnosa sa našim klijentima, zbog čega pružamo najbolji kvalitet i uslugu.

Časopis Industrija: Kako Schmalz rešava jedinstvene izazove sa kojima se suočavaju logističke i skladišne operacije u ključnim industrijama Srbije, kao što su proizvodnja, poljoprivreda i automobilska industrija?

Boštjan Fortuna: Kao Schmalz, koristimo našu stručnost da isporučimo prilagođena vakuumska rešenja koja optimizuju procese i smanjuju zastoje.

Zadovoljavamo specifične zahteve industrije Srbije pružajući robusna rešenja koja pojednostavljuju operacije.

Naša saradnja sa industrijom osigurava da smo informisani o trendovima i regulatornim promenama, nudeći relevantna i usklađena rešenja.

Širok spektar proizvoda koje nudimo omogućava nam da odgovorimo na razne izazove u različitim sektorima.

Časopis Industrija: Na koje tehnološke napretke se Schmalz trenutno fokusira kako bi poboljšao efikasnost u upravljanju logistikom i skladištima?

Boštjan Fortuna: Schmalz integriše tehnologije Industrije 4.0,uključujući pametne vakuumske komponente i digitalne usluge za praćenje u realnom vremenu i predikti vno održavanje.

Ovi napretci mogu pomoći srpskim kompanijama da postignu veću efikasnost i produktivnost.

Primenom najnovije tehnologije, logistički provajderi mogu efikasnije upravljati složenim lancima snabdevanja, smanjujući vreme isporuke i povećavajući zadovoljstvo kupaca.

Takođe, povezujemo se sa lokalnim tehnološkim centrima kako bismo kontinuirano unapređivali naše ponude.

Časopis Industrija: Da li imate neke uspešne priče iz srpskih ili regionalnih kompanija koje su imale koristi od Schmalz-ovih rešenja?

Boštjan Fortuna: Nakon prvih meseci našeg rada, imamo mnoge zadovoljne klijente.

Naši vakuumski sistemi za hvatanje poboljšali su efikasnost proizvodnih linija i smanjili ručno rukovanje kod vodećeg proizvođača automobila u Srbiji.

Logistička kompanija je povećala protok za 20% uz pomoć naših rešenja za vakuumsku automatizaciju.

Srpska kompanija za pakovanje poboljšala je efikasnost za 30% koristeći Schmalz-ovu vakuumsku tehnologiju.

Trudimo se da umnožimo ove uspehe u različitim sektorima kako bi uštedeli vreme i novac, učinili radna mesta ergonomičnijim i što je najvažnije - sigurnijim.

Časopis Industrija: Kako Schmalz osigurava sigurnost i pouzdanost svojih rešenja, posebno za industrije poput automobilske, elektronske i prehrambene, koje su značajne u Srbiji?

Boštjan Fortuna: Schmalz dizajnira svoja rešenja sa visokokvalitetnim materijalima i naprednom tehnologijom kako bi osigurao dugotrajnost i pouzdanost.

Naši vakuumski sistemi prolaze kroz rigorozna testiranja kako bi ispunili stroge standarde sigurnosti i higijene, pružajući mir našim klijentima.

Možemo garantovati usklađenost i najviši kvalitet naših proizvoda. Nastavljamo da ulažemo u inovacije i znanje kako bismo pružili još bolja rešenja.

Časopis Industrija: Kako Schmalz podržava održivost i ekološki prihvatljive prakse?

Boštjan Fortuna: Schmalz je posvećen održivosti kroz energetski efikasna rešenja koja minimiziraju uticaj na životnu sredinu.

Radimo sa srpskim industrijama na implementaciji zelenih praksi koje se usklađuju sa njihovim ciljevima održivosti .

Naša rešenja pomažu logisti čkim kompanijama da smanje svoj karbonski otisak, ispunjavajući regulatorne zahteve i očekivanja potrošača za održivost.

Časopis Industrija: Koji su ključni trendovi koje vidite da oblikuju budućnost logistike i upravljanja skladištima u Srbiji, i kako se Schmalz priprema da ih ispuni?

Boštjan Fortuna: Ključni trendovi uključuju porast automatizacije, integraciju IoT-a u logistiku i fokus na održivost.

Schmalz kontinuirano ulaže u istraživanje i razvoj, i razvija pametna, sigurna i energetski efikasna rešenja koja odgovaraju ovim trendovima i potrebama srpskih kompanija.

Korišćenjem tehnologije, pomažemo logističkim provajderima da navigiraju složenim lancima snabdevanja, poboljšaju efikasnost i smanje operativne troškove.

Naš cilj je da ostanemo proaktivni i prilagodljivi kako bismo što bolje podržali naše klijente.

Časopis Industrija: Šta izdvaja Schmalz od konkurenata na srpskom tržištu i zašto bi rukovodioci tehnologije, logisti ke i skladišta trebalo da izaberu vaša rešenja?

Boštjan Fortuna: Schmalz se izdvaja zbog naše posvećenosti kvalitetu, inovacijama i rešenjima usmerenim na korisnike koja se isporučuju direktno od proizvođača.

Naša tehnološka stručnost i sposobnost isporuke prilagođenih, pouzdanih i efikasnih vakuumskih rešenja čine nas preferiranim izborom mnogih srpskih kompanija.

Proizvodi Schmalz podržavaju mišićno-skeletni sistem - naša ergonomska rešenja stvaraju mogućnosti za kompanije koje zapošljavaju više žena ili osoba sa invaliditetom, promovišući raznolikost na radnom mestu.

Integracija Schmalz-ovih tehnologija pomaže kompanijama da poboljšaju operativnu efikasnost, smanje troškove i povećaju svoju konkurentsku prednost.

Kupci su pozvani da posete naš demo room kako bi iskusili naša rešenja iz prve ruke.

Za više informacija kontaktirajte:
SCHMALZ d.o.o.
Velika Ligojna 4
1360 Vrhnika
Slovenija
M: +386 (0)31 491 373
T: +386 (0)8 200 0897
E: info@schmalz.si

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti