Uber ulaže u startap koji razvija autonomna vozila

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Uber je najavio ulaganje u britanski startup Wayve, koji razvija tehnologiju za autonomnu vožnju, prenosi Poslovni Puls.

Veličina investicije nije objavljena, ali će Uberovo ulaganjebiti dodatak na 1,05 milijardi dolara koji je firma prikupila od SoftBanke, Nvidiji i Microsofta.

Wayve, osnovan 2017. godine, specijalizuje se za tehnologiju Embodied AI, koja integriše veštačku inteligenciju u robote i vozila, kako bi transformirala način na koji mašine percipiraju, interpretiraju i uče iz ljudskog ponašanja u realnom okruženju.

Tehnološki paket ovog startupa uključuje alate za učenje flote, infrastrukturu podataka, evaluaciju i simulaciju, dizajnirane za poboljšanje AI modela.

Uz Uberovu podršku, Wayve planira da ubrza saradnju s globalnim proizvođačima originalne opreme kako bi unapredio putnička vozila naprednim sistemima pomoći vozačima.

Wayveov pristup autonomnim vozilima (AV) oslanja se na AI tehnologiju bez prethodnog mapiranja, koja omogućuje vozilima da funkcionišu bez geografski ograničenih područja.

Partnerstvo između Ubera i Wayvea moglo bi dovesti do toga da vozila s Wayveovom tehnologijom postanu dostupna globalnoj korisničkoj bazi Ubera.

Izvor: Nova ekonomija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti