U Futogu će se graditi reciklažno dvorište na preko 18.000 kvadrata

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Grad Novi Sad Lokalnim planom upravljanja otpadom  namerava da izgradi tri reciklažna dvorišta - prvo je već realizovano u sastavu buduće regionalne deponije, potom u Futogu i u Petrovaradinu.

Na javnom uvidu nalazi se urbanistički plan za izgradnju kompleksa reciklažnog dvorišta u Futogu, na površini od 18.331,12 m2. Na lokalitetu se trenutno nalazi nelegalna deponija smeća, dok je manji deo parcele prekriven niskim rastinjem i šibljem.

Planira se izgradnja pet objekata i platoa za pristup objektima i radnim površinama kompleksa reciklažnog dvorišta.

Ulazni deo kompleksa projektovan je kao javna zona u koju je smešten parking prostor (23 parking mesta) za korisnike i zaposlene reciklažnog dvorišta. Vozila čija je funkcija transport otpada, u kompleks ulaze nakon kontrole pristupa (podizne rampe) i merenja težine na kolskoj vagi.

Pristup osoba i vozila kontroliše se iz objekta u koji je smeštena portirnica, prostorija za vagara i kontrolora primljenog otpada. U centralnom delu kompleksa planirana je izgradnja dva objekta, dok je deo platoa planiran za smeštaj kontejnera:

- plato za smeštaj dva kontejnera za opasni kućni otpad, dva kontejnera za EE otpad i dva kontejnera za otpadna jestiva ulja;

- objekat namenjen za smeštaj 20 kontejnera za reciklabile,

- hala za tretman kabastog otpada, baliranje izdrobljenog materijala, parkiranje mehanizacije za manipulaciju otpadom i nadstrešnica za gume i zeleni otpad,

- infrastrukturni objekti: trafostanica, hidrotehnički objekti.

Naručilac je Grad Novi Sad, a obrađivač urbanističkog projekta SET doo Šabac.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti