Tehnološka dostignuća u industriji biće predstavljena od 1. do 4. oktobra na izložbi MachTech&InnoTech 2024.

Komentari: 0

Tehnološka dostignuća u industriji biće predstavljena od 1. do 4. oktobra na izložbi MachTech&InnoTech 2024; Inovacije su u fokusu i na Industrijskom Tehničkom Forumu.

Moderna industrija je jedna od oblasti u kojoj tehnologije najnovije generacije predvode razvoj.

Roboti?

Inteligentni sistemi?

Laserske tehnologije za zavarivanje i sečenje?

Sve su to pokretačke snage savremenih preduzeća. Svi će biti među glavnim atrakcijama učesnika iz Bugarske i inostranstva na MachTech&InnoTech 2024.

Industrijska izložba počinje 1. oktobra u Inter Expo Centru i tokom četiri dana pretvoriće Sofiju u glavno industrijsko središte Balkana i istočne Evrope.

"Gotovo 400 brendova biće predstavljeno u halama Inter Expo Centra", kažu organizatori.

Učestvovaće 170 izlagača iz Bugarske, Nemačke, Italije, Rumunije, Turske, Grčke, Češke, Austrije, Španije, Kine, Japana i drugih zemalja.

Na kolektivnim štandovima iz Austrije i Češke takođe će se naći predstavnici desetina kompanija.

Njihovo veličanstvo roboti

Ako su roboti nekada bili vizija budućnosti, danas su oni neophodni za industriju. Kao primere navodimo nekoliko njih koji će biti demonstrirani na MachTech&InnoTech.

Ako se do nedavno ručno pakovalo i raspakovavalo, što je oduzimalo mnogo vremena, danas je proces optimizovan sa sistemima poput RoboPallet.

Ovaj precizni robot slaže palete visoke preko 2 metra i osigurava maksimalnu iskorišćenost prostora.

Za veću produktivnost, sistem ima dvozonsko paletiranje.

Ako se odlučite da ga implementirate u preduzeće, podešavanje i obuka se završavaju tako brzo da RoboPallet može biti u funkciji u roku od jednog dana i raditi 24/7.

Za olakšanje logističkih procesa, postoji nova alternativa – Kivnon mobilni robot K05 Twister.

Ovaj robot omogućava automatizaciju logističkih procesa kretanja materijala i proizvoda u proizvodnji.

Robot se rotira za 360 stepeni, nosi do 1000 kg u vuči i 450 kg na sebi. K05 se može navigirati magnetskom trakom ili laserima i softverskom kontrolom.

Bezbednost

I pošto govorimo o pametnoj logistici, prikladno je da se osvrnemo na bezbednost. IPAS – Inteligentni sistem za upozorenje na blizinu, usmeren je na smanjenje rizika od sudara između pešaka i vozila u pokretu na radnom mestu.

Sistem kompanije Trade Meister koristi naprednu RF tehnologiju za precizno merenje udaljenosti između vozila i pešaka i upozorava kada postoji rizik od sudara.

RoboTend. Sa inteligentnim tehnologijama, ovaj robotski hranilac iz Automatics-a je univerzalni automatizovani modul sa policama za delove i zamenljivom raster pločom koja prihvata različite veličine i oblike delova.

RoboTend kavez se lako prenosi viljuškarom i predstavlja racionalno rešenje za srednje i velike serije proizvodnje.

Za zadatke srednje težine koji zahtevaju prenos do 8 kg, ističe se 6-osni robot EPSON C8 sa senzorom sile koji daje povratne informacije robotu.

Zahvaljujući ovome, pametna mašina odlučuje da li i kada treba da prilagodi pritisak i orijentaciju svog alata prilikom rada sa elektronskim komponentama.

Kada već govorimo o robotima, osvrnućemo se i na industrijsko zavarivanje.

Na MachTech&InnoTech 2024 biće predstavljen potencijal specijalizovane mašine za lasersko zavarivanje.

Ovaj multi-elementni sistem ima robotsku ruku za zavarivanje sa 6 osa i dometom od 1,8 m.

Laserske tehnologije u svetu obrade metala

Laserska tehnologija je ključni element današnje industrije i obrade metala.

Logično, i one će biti u centru pažnje na MachTech&InnoTech 2024.

Oni koji traže rešenje za sečenje, obratiće pažnju na LF3015GA iz kompanije GWEIKE TECH CO.

Opremljen G-WEIKE kontrolnom jedinicom, fiber laserska mašina za sečenje ploča ima snagu od 6,0 kW.

GKS6024TG je specijalizovan za sečenje cevi. Ako treba da inovirate u oblasti zavarivanja, obratite pažnju na mobilne LCW2000II i LCW1500II.

Zahvaljujući mogućnosti lakog transporta, mogu se koristiti na različitim tačkama u preduzeću.

U halama Inter Expo Centra naći ćemo i različite modifikacije TR QUBO. Ovaj ručni laserski sistem za zavarivanje iz Stil Laser Bugarska opremljen je snažnim optičkim laserskim generatorom sa hlađenjem vazduhom i kontroliše se putem grafičkog dodirnog interfejsa.

Sistemom se mogu zavarivati limovi, nerđajući čelik, gvožđe, aluminijum i drugi materijali.

Pored svega toga, izlagači će predstaviti bogat portfelj argonskih i gasnih smeša za sečenje i zavarivanje – kao što su ARCALT i LASAL iz Air Liquide Bugarska.

ARCALT linija proizvoda omogućava izvođenje mnogih procesa, dok je LASAL stvoren za optimalan rad laserskih mašina za sečenje, sprečavajući oksidaciju obrađenih površina.

Tri misije Industrijskog Tehničkog Foruma

Dana 2. oktobra, u sali Vitosha Inter Expo Centra, pažnja će biti usmerena na Industrijski Tehnički Forum 2024 – deo MachTech&InnoTech 2024, koji nudi bogat program međunarodnih prezentacija proizvoda i tehnologija, demonstracija i diskusija.

Organizatori su TLL Media i Inter Expo Centar.

Industrijski Tehnički Forum 2024, za koji se možete registrovati OVDE, podeljen je u tri glavna panela pod nazivom misija "Digitalizovana proizvodnja", misija "Energetska revolucija 5.0" i misija "Inovativna budućnost HVP-a".

Misija "Digitalizovana proizvodnja" upoznaće goste sa najinovativnijim primenama veštačke inteligencije u industriji i doneti najnovije inovacije u oblastima poput sajber bezbednosti, digitalnih tehnologija, automatizacije, robotike, itd.

Misija "Energetska revolucija 5.0" odvešće nas u budućnost energije, pa čak i dalje od četvrte tehnološke revolucije.

Glavne teme biće OIE, dekarbonizacija, digitalizacija, održiva proizvodnja, zelena energija, energetska efikasnost, rešenja za Energetsku revoluciju 4.0, električna i inteligentna mobilnost i još mnogo toga...

Misija "Inovativna budućnost HVP-a" pokriće teme o inovacijama u opremi, specijalizovanim sistemima u segmentima automatizacije i robotike, pakovanja, inspekcije i kontrole kvaliteta, higijenskim tehnologijama i drugim aspektima.

Moderna industrija je pravi univerzum inovacija.

Da biste otkrili najnovije tehnologije i upoznali budućnost industrije, dovoljno je da nabavite kartu za izložbu MachTech&InnoTech 2024 na iec.urboapp.com.

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti