Svečano otvorena kompanija Neofyton u Bosni i Hercegovini: Brža i efikasnija podrška za industriju plastike

Komentari: 0
Fotografija od: Neofyton

Dana, 1. oktobra 2024. godine, kompanija Neofyton je svečano otvorila svoje novo predstavništvo u Bosni i Hercegovini, čime je učinjen značajan korak ka daljem jačanju prisustva na regionalnom tržištu i unapređenju saradnje sa lokalnim i međunarodnim partnerima.

Ovaj događaj je okupio vodeće industrijske stručnjake, partnere i predstavnike ključnih kompanija, što je bila prilika da se istakne važnost ovog koraka za dalji razvoj industrije u Bosni i Hercegovini.

Svečanost je započeta uvodnim obraćanjem Zorana Tadića, vlasnika Neofyton BiH i počasnog konzula Republike Austrije u AP Vojvodini, koji je u svom govoru istakao značaj osnivanja komapnije u Bosni i Hercegovini, naglasivši da ovaj potez predstavlja ključan korak u nastojanju Neofytona da se još više približi svojim kupcima i saradnicima na ovom tržištu.

Takođe, g. Zoran Tadić je naglasio dugogodišnju uspešnu saradnju sa austrijskim kompanijama i institucijama, kao i sa Trgovinskim odeljenjem pri Ambasadi Austrije u Bosni i Hercegovini.

Nakon toga, prisutnima se obratila Martha Suda, trgovinska savetnica u Advantage Austrija - Sarajevo, koja je istakla značaj bilateralne ekonomske saradnje između Austrije i Bosne i Hercegovine.

Naglasila je da su austrijske kompanije, kao što su Engel i IFW, važan deo industrijskog razvoja u regionu, a da će otvaranje Neofyton BiH doprineti dodatnom jačanju ovih veza.

Jedan od ključnih govornika bio je i Günther Glocker, koordinator prodaje za sektor automobilske industrije i mobilnosti iz kompanije Engel Austria Gmbh, koji je predstavio najnovija tehnološka dostignuća u oblasti mašina za brizganje plastike i sistema za automatizaciju, naglasivši tehničke prednosti Engel mašina.

Carlo Scalvini, menadžer za izvoz iz kompanije Piovan, govorio je o naprednim rešenjima za automatizaciju i kontrolu u procesima prerade plastike, dok je Florent Ademaj, direktor kompanije Joma Packaging iz Kreševa, podelio svoja iskustva u saradnji sa Neofytonom i naglasio buduće planove za modernizaciju i dalje unapređenje njihovih proizvodnih kapaciteta.

Nakon kratke pauze za kafu, učesnici su imali priliku da obiđu fabriku Joma Packaging. Tokom obilaska, prisutni su imali mogućnost da vide mašine Engel u radu, gde su prikazana najnovija tehnološka rešenja u proizvodnji plastične ambalaže i medicinskih aplikacija.

Ovaj obilazak je dao jasan uvid u praktične primene naprednih tehnoloških rešenja, koje Neofyton kao ekskluzivni zastupnik kompanija Engel i Piovan donosi na tržište Bosne i Hercegovine.

Nakon tehničkog obilaska, članovi Neofyton tima su predstavili buduće planove za kompaniju u Bosni i Hercegovini gde je Jelena Dmitrović, direktorica prodaje Neofytona predstavila pregled prodajnih aktivnosti i planova za tržište Bosne i Hercegovine, naglašavajući važnost lokalnog prisustva i podrške kupcima.

Dmitrović je takođe predstavila članove prodajnog tima koji će biti zaduženi za dalji rast i razvoj kompanije ne samo u Bosni i Hercegovini već i regionu.

Nakon toga, Dalibor Beretić, menadžer za projekta u Neofytonu, predstavio je servisne aktivnosti i tim koji će biti zadužen za brzu i efikasnu tehničku podršku na teritoriji Bosne i Hercegovine. Beretić je istakao posvećenost Neofytona pružanju vrhunske tehničke podrške i održavanja mašina, čime će se osigurati maksimalna pouzdanost i produktivnost za sve klijente.

Dragica Krsmanović, menadžer za ključne kupace u Neofytonu, održala je prezentaciju o povraćaju investicija (ROI) za nove Engel mašine za brizganje plastike, naglašavajući da se ulaganje u kvalitet isplati i u kratkom rok povrate uložena sredstva, dok se dugoročno postižu značajna povećanja produktivnosti i profitabilnosti.

Na kraju događaja predstavljene su najnovije tehnološke inovacije kompanije Engel, koje će biti prikazane na predstojećem sajmu Fakuma 2024, koji će se održati od 15. do 19. oktobra u Fridrihshafenu, Nemačka.

Neofyton je pozvao sve kupce da posete Engel štand na sajmu, gde će moći da se upoznaju sa rešenjima koja omogućavaju još veću preciznost, skraćenje proizvodih ciklusa i rešenja za reciklažu,

Ovaj događaj ne samo da je označio svečano otvaranje Neofytona u BiH, već je poslužio kao platforma za povezivanje industrijskih lidera i razmenu ideja o budućim projektima i inovacijama u oblasti prerade plastike.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti