Srbija počinje pregovore sa Južnom Korejom o sporazumu o slobodnoj trgovini

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije Tomislav Momirović rekao je  da uskoro putuje u Južnu Koreju da započne pregovore o potpisivanju sporazuma o slobodnoj trgovini.

- Koreja je zemlja koja je nekada bila jako siromašna, ali odavno se o njoj ne priča kao azijskom tigru, nego o zemlji koja spada u najrazvijenije svetske ekonomije - rekao je Momirović gostujući na TV K1.

On je rekao da Južna Koreja spada u 20 najrazvijenih zemalja u svetu i da je ušla u petu industrijsku revoluciju.

Koreja, kako je rekao, "ima najmodernije automobile, tablete i celu industriju vezanu za IT".

- Cilj nam je da sa Južnom Korejom potpišemo sporazum o slobodnoj trgovini, da i tamo izvozimo još više proizvoda i dodatno uvežemo ekonomije, da se povećaju investicije, koje nose visoke plate i visoke tehnologije - rekao je Momirović.

On je, na pitanje da li i u januaru 2025. godine može da se očekuje akcija "Najbolja cena", rekao da će resorno ministarstvo pratiti cene, ali da ne može unapred da obeća da će se akcija ponoviti.

- Pratićemo situaciju sa cenama, lako je reći biće cene još niže, ali to bi bilo pomalo neodgovorno, u ovom trentku je o tome rano govoriti - rekao je Momirović.

Dodao je da su plate u Srbiji daleko odskočile od svih zemalja CEFTA sporazuma.

- U Srbiji su daleko veće plate nego u regionu, ali nije cilj da se merimo sa neposrednim komšijama, cilj je da se dostignu Hrvatska i Mađarska - rekao je Momirović.

Izvor: Beta

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti