Srbija kao centar inovacija: SMS konferencija o disruptivnim digitalnim tehnologijama i veštačkoj inteligenciji na FON-u

Komentari: 0
Fotografija od: Pixabay

Fakultet organizacionih nauka će 16. i 17. oktobra biti centar inovacija putem SMS konferencije posvećenoj temi "Disruptivne digitalne tehnologije, podaci i veštačka inteligencija: implikacije za inovacije, preduzetništvo i strateško odlučivanje".

Ovaj prestižni događaj okupiće vodeća lica nauke i struke iz oblasti veštačke inteligencije, digitalizacije i inovacija, a sve u svrhu razmene znanja i ideja.
Ova konferencija, kao jedna od najprestižnijih iz oblasti strateškog menadžmenta, po prvi put će se održati u Srbiji i ima za cilj da okupi eminentna imena nauke i struke iz celog sveta.

Strateško opredeljenje Srbije u pozicioniranju kao lidera za najnovija naučna istraživanja i transfer tehnologije u oblasti veštačke inteligencije se pokazalo kao izuzetan resurs u procesu digitalne transformacije preduzetničkih poduhvata i strateškog odlučivanja. Jedan od bitnih segmenata na kome se zasnivaju napori akademske i stručne javnosti Srbije u oblasti veštačke inteligencije je dodatno osnaživanje ljudskih resursa i upravo je SMS konferencija savršena prilika za umrežavanje i zajedničko jačanje kapaciteta.

Program konferencije je organizovan u dva dana. Prvog dana su planirane radionice sa doktorandima i mladim istraživačima, koje će biti jedinstvena prilika da mladi istraživači iz Srbije dobiju mentorsko savetovanje profesora sa vodećih univerziteta i poslovnih škola, poput Columbia Business School,

Univerzitet Amsterdam, Erasmus Univerzitet, MIT, Copenhagen Business School, NYU Stern School of Business, itd. Drugog dana putem pet panela, kroz debatu i interakcije učesnika, biće pokrenute veoma važne teme, kao i značajna razmena znanja.

Panelisti su profesori najboljih svetskih poslovnih škola i univerziteta, predstavnici privrede, Vladinog sektora, startap zajednice i međunarodnih organizacija.

Posebna vrednost događaja je u panelistima profesorima sa naših prostora koji su zaposleni na prestižnim međunarodnim institucijama, čime se stavlja fokus na jačanje veze sa našom akademskom dijasporom.

U ovom nastojanju, zahvaljujemo se na podršci Univerzitetu u Beogradu - Fakultetu organizacionih nauka. Našu zahvalnost upućujemo i Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije, kao i zvaničnim partnerima događaja, za dragocene doprinose. Očekuje se da će konferencija dati značajan doprinos temama koje su u fokusu kako na lokalnom i regionalnom, tako i na globalnom nivou.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti