Srbija domaćin generalne skupštine Post Evrope 16. i 17. oktobra

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Katarina Tomašević, vršilac dužnosti pomoćnika ministra informisanja i telekomunikacija zadužena za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj, predvodi delegaciju Srbije na Regionalnom strateškom forumu za Evropu i Centralnu Aziju, koji se održava 16. i 17. septembra u Ankari.

Forum organizuje Svetski poštanski savez, a centralna tema je strategija razvoja poštanskog saobraćaja za period od 2026. do 2029. godine.

Na forumu je takođe najavljeno da će Srbija biti domaćin Generalne skupštine Post Evrope, koja će se održati 16. i 17. oktobra 2024. godine u Beogradu, čime se dodatno potvrđuje važnost Srbije u međunarodnoj poštanskoj zajednici, navodi se u saopštenju Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

Uz predstavnike Ministarstva, u delegaciji su i članovi JP Pošta Srbije i Regulatornog tela za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Cilj foruma je unapređenje globalne poštanske povezanosti, jačanje jedinstvene poštanske teritorije i primena inovacija u poštanskom saobraćaju.

Srbija je iskoristila ovu priliku da predstavi zabrinutost zbog zatvaranja objekata "Pošte Srbije" na severu Kosova i Metohije, ističući posledice eskalacije krize na tom području.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti