Snažan multi talenat

Komentari: 0

Vario-X kompanije Murrelektronik je modularno projektovani sistem automatizacije, koji senzore i aktivatore decentralizovano dovodi u neposredno okruženje mašine i nudi fleksibilno, kao i skalabilno rešenje za sve aplikacije.

S Vario-X kontrolerom kompanija Murrelektronik sada je projektovala jak i svestrani industrijski PC, koji se kao decentralizovani kontroler može koristiti kao centralni deo mašine ili se može integrisati u nadređenu upravljačku mrežu.

Osim velikog broja fizičkih interfejsa nudi i širok spektar komunikacionih protokola.

Zbog vrste zaštite IP67 moguća je instalacija direktno na mašini, što opet omogućava moderne koncepte decentralizovane instalacije bez razvodnog ormana.

Svestran u upotrebi

Vario-X kontroler kao prednost nudi i jak procesor sa četiri jezgra, koji omogućava kratka vremena ciklusa i rukovanje velikim količinama podataka.

Putem CODESYS V3 SPS funkcionalnosti Vario-X kontroler može da potpuno samostalno preuzme upravljanje mašinama i postrojenjima.

EtherCAT Master funkcionalnost omogućava visoko učinkovito priključivanje terenskih uređaja, na primer pogona ili E/A modula.

Preko PROFINET ili EtherNet/IP Device interfejsa se Vario-X kontroler može integrisati u nadređene sisteme upravljanja.

Tako se moduli mašine potpuno samostalno mogu automatizovati pomoću Vario-X kontrolera, i oni zatim međusobno komuniciraju preko nadređenog upravljanja.

Vizuelizacije se mogu kreirati u CODESYS V3 i kao WebVisu prikazati na proizvoljnim lokalnim ili udaljenim uređajima za prikaz i upravljanje kao što su HMI interfejsi, pametni telefoni, tableti ili računari.

Nezavisni gigabitni Ethernet interfejsi osim toga omogućavaju bezbedno priključivanje na Cloud.

Vario-X kontroler se ovde može koristiti ne samo kao EDGE mrežni prolaz, već kao EDGE kontroler može da preuzme i pripremnu obradu podataka, kao i komunikaciju od senzora do u Cloud.

Za to vreme integrisani Predictive Maintenance senzori kontrolišu stanje Vario-X sistema.



0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti