SIAL 2022 u oktobru u Parizu - Najveći susret u prehrambenoj industriji

Sajam SIAL, koji će biti održan od 15. do 19. oktobra 2022. godine u Parizu, predstavlja izvor inspiracije za globalnu zajednicu prehrambene industrije.
Tema ovogodišnjeg sajma je #OWN THE CHANGE, u skladu sa vrednostima koje promoviše kuvar Mauro Colagreco koji je ovogodišnji pokrovitelj ove značajne manifestacije.
- Postoji želja sa moje strane da se borim da se muškarci i žene ove planete kvalitetno hrane.
To je važno za naše zdravlje, ali i za zdravlje same planete zemlje. Svaki put kada jedemo, mi na neki način odlučujemo o svetu u kome želimo da živimo.
Zbog toga mi tema "Own the change" kaže da je važno shvatiti da se svet već promenio, na nama je da ga prihvatimo - izjavio je argentinski šef i vlasnik restorana Le Mirazur, koji poseduje tri mišelinove zvezdice.
Tri partnera SIAL sajma Kantar, ProteinesKSTC i NPD analizirali su globalne potrošačke trendove i njihov razvoj istraživali ekskluzivno za ovaj sajam.
Ove studije pokazuju da je u kontekstu globalne neizvesnosti potrošač i dalje uveren da ono što jede oblikuje svet u kome živi. Tanjir i izbor hrane prevazilaze jednostavno zadovoljenje osnovnih dnevnih potreba, navedeno je u saopštenju.
Četiri glavne novine kod trendova u ishrani
Već dve godine neminovno se odvijaju fundamentalne strukturne promene trendova, svakako manjeg ili višeg intenziteta i brzine u zavisnosti od naših kulturnih i ekonomskih dispariteta, naših paradoksa i naših kontradikcija, dodaje se.
To su:
- više prirode: zdravlje je više nego ikada prisutno na tanjiru;
- više životne sredine i etike: društveno odgovorno poslovanje dolazi na sto;
- više zadovoljstva: društvena posvećenost u izboru hrane;
- digitalna transformacija: na usluzi.
Izvor: eKapija