Robotsko rukovanje - Bezbedno rukovanje teškim paletama

Komentari: 0

Automatizovani procesi utovara pomoću robota sada postaju još moćniji. SCHUNK je za tu namenu još više proširio svoj program pneumatskih robotskih spojnica za rukovanje paletama.

Nova snažna robotska spojnica VERO-S NSR3 138 omogućava pouzdano rukovanje velikim teretima paleta.

Po prvi put, pojedinačni statusi stezanja mogu pouzdano da se posredstvom IO-Link interfejsa detektuju i prenose u sistem za kontrolu mašine.

Serija robotskih spojnica bez održavanja VERO-S NSR već dugi niz godina predstavlja referencu za visokoefikasno zamenjivanje paleta uz pomoć robota na mašinskim alatima.

Sada SCHUNK, ekspert za tehnologije automatizacije, držanja alata I tehnologije stezanja, čini rukovanje teškim paletama bezbednijim i dodatno proširuje svoj portfolio za vrhunski utovar paleta.

S novim VERO-S NSR3 138 robotskim modulom SCHUNK sada pokreće izuzetno dimenziono stabilan modul s velikom snagom povlačenja, koji može da apsorbuje više momente (My = 1,500 Nm i Mz = 1,600 Nm) nego njegov vitkiji, na ometajuće konture optimizovan parnjak VERO-S NSR 160.

Funkcija oduvavanja integrisana kao standard obezbeđuje optimalno čišćenje svih referentnih površina, a samim time i pouzdano odvijanje procesa.

Modul se steže zahvaljujući opružnoj sili pomoću samoodrživog mehanizma zaključavanja prilagodljivog obliku, tako da se puna sila povlačenja održava čak i u slučaju pada pritiska.

Procesno pouzdano praćenje statusa stezanja i provera prisustva palete

Transparentnost u postupku stezanja obezbeđuje opciono združljiva nadzorna jedinica AFS3-R IOL 138, koja po prvi put omogućava da se statusi robotskog modula “modul otvoren“, “modul zatvoren“, “modul zatvoren sa stegnutom iglom“ i “prisustvo palete“ snime i prebace u kontrolu mašine pomoću standardizovanog IO-Linka.

Posredi je veza između dve tačke nezavisna od industrijske sabirnice (engl. fieldbus), koja omogućava da se događaji, kao i procesni i servisni podaci razmenjuju između kontrole mašine i uređaja za stezanje, kao i da se mogu integrisati u gotovo svaki sistem industrijske sabirnice.

Visoka procesna pouzdanost bez operatera

Modul je hermetički zapečaćen i svi funkcionalni delovi su napravljeni od očvrsnutog nerđajućeg čelika, što im obezbeđuje dugo funkcionisanje bez održavanja.

Zaključavanje se obavlja na obliku prilagodljiv i samoodrživ način.

Za otključavanje pneumatskog sistema dovoljan je pritisak od 5 bara.

Moguća je i upotreba nenauljenog vazduha.

Tačnost ponavljanja iznosi 0,02 mm.

schunk.com



0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti