POZICIONIRANJE U VRHUNSKOM PALETIRANJU U NEKOLIKO SEKUNDI

Komentari: 0

Ravan, stabilniji i još sposobniji: SCHUNK je dodatno unapredio svoj VERO-S NSA plus modul za paletiranje posebno za automatsko umetanje mašinskih alata i nadogradio ga u svoju novu NSA3 generaciju.

Modul za stezanje od nerđajućeg čelika deo je opsežnog modularnog sistema SCHUNK VERO-S za efikasno stezanje radnog komada. Instalacija NSA3 je 100% kompatibilna s prethodnim modelom.

Kada je reč o interakciji između mašinskog alata i robotskog punjenja, SCHUNK-ov modul za pneumatsko paletiranje postao je nezamenljiv alat. Može da se koristi za popravku paleta na mašinskom stolu za nekoliko sekundi s najvećom preciznošću.

Niska ukupna visina modula omogućava maksimalnu iskorišćenost radnog prostora. Integrisana funkcija podizanja paleta olakšava promenu procesa pomoću robota, posebno kod teških paleta.

U ovoj poslednjoj generaciji, stručnjak za aplikacije SCHUNK sada je optimizovao modul bez potrebe za održavanjem, posebno u pogledu proizvodnje bez čovekove kontrole.

Visina novog, kompaktnijeg NSA3 dodatno je smanjena. Poseban oblik modula sprečava formiranje opiljaka ili nakupljanje maziva za hlađenje.

Osim toga, unapređena je i integrisana funkcija čišćenja. Pored ravne kontaktne površine, još snažnija funkcija oduvavanja sada omogućava da kratki konus i klizači za stezanje budu bez opiljaka.

Ovo i dodatna kontrola ravnih kontaktnih površina pomoću dinamičkog pritiska omogućavaju neprekidni nesmetan rad.

Robusnost I dimenzionalna stabilnost

Moduli su stegnuti opružnom silom bez spoljnog dodavanja energije, s pozitivnim zaključavanjem i samozaključavanjem, tako da se puna sila povlačenja održava čak i u slučaju pada pritiska.

Snaga je 3.000 N, može da se poveća na neverovatnih 10.000 N kada se aktivira turbo funkcija.

Poboljšana dimenzionalna stabilnost tela modula osigurava da se pouzdano apsorbuju viši momenti naginjanja i sile smicanja.

Palete za stezanje mogu da se postave na NSA3 module u nekoliko sekundi s ponovljenom preciznošću < 0,005 mm.

Ovo je osigurano visoko preciznim centriranjem kratkog konusa.

U zavisnosti od aplikacije, moduli mogu da se kombinuju u bilo kojoj količini.

Podrazumevano integrisana kontrola

Sve aktivnosti kontrole kao što su “Modul otvoren“ ili “Modul zatvoren“ podrazumevano su integrisane u NSA3 za procesno pouzdane zamene paleta.

Prstenovi za stezanje leže na četiri ravne površine na spoljnom prečniku, koje se prate pomoću dinamičke kontrole pritiska.

Zbog hermetičkog zaptivanja, kao i dizajna s nerđajućim čelikom, održavanje modula je nepotrebno tokom čitavog njegovog veka upotrebe.

Modul za brzu zamenu paleta VERO-S predstavlja osnovu sveobuhvatnog SCHUNK-ovog modularnog sistema za automatako punjenje mašina pomoću tehnologije stezanja.

U kombinaciji sa uređajima za stezanje i robotskim modulima može da se realizuje širok spektar opcija stezanja fleksibilno, s kratkim vremenima za podešavanje.

schunk.com



 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti