PORUKA JE U PRIRODI

Komentari: 0

19. Međunarodni sajam energetike i 20. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa EcoFair predstaviće se posetiocima od 14. do 16. oktobra 2024. u Hali 3 Beogradskog sajma.

Pod sloganom "Poruka je u prirodi", ove komplementarne manifestacije okupiće lidere u ovim oblastima, inovatore koji traže nove načine proizvodnje energije, stručnjake za obnovljive izvore energije, urbaniste koji planiraju održive gradove, graditelje mostova između ekonomskog rasta i zaštite životne sredine i mnoge druge.

Energetika 2024. će tematski pokriti sve što današnji svet održava u životu: izvore energije, energetsku efikasnost, pametne mreže, skladištenje energije, usluge i rešenja koji mogu pomoći u poboljšanju održivosti i sigurnosti, inovacije.

Nezaobilazane su i poslovne mreže i partnerstva, kako bi kompanije mogle da se povežu s potencijalnim klijentima, dobavljačima i investitorima i tako ostvarile nove poslovne mogućnosti.

"Trendovske" teme, problemi ili inovacije, kao što su baterijske tehnologije i skladištenje energije (npr. razvoj novih metoda skladištenja energije poput vodonika ili termalnih sistema), potom digitalizacija energetskog sektora, koja uključuje pametne mreže, Internet of Things (IoT) uređaje i veštačku inteligenciju, što pomaže u boljem upravljanju energetskim sistemima, optimizaciji potrošnje energije i praćenju performansi, te npr. električna vozila i inovativna infrastruktura punjenja, takođe su deo agende ove sajamske manifestacije.

EcoFair je temeljno posvećen sistemu i mehanizmima zaštite životne sredine, sa posebnim akcentom na "zelenoj" i "cirkularnoj" ekonomiji, industriji reciklaže, obnovljivim izvorima energije i upravljanju otpadom.

Оkuplja različite činioce iz sistema zaštite životne sredine - institucije, proizvođače opreme, distributere, reciklere, operatere, deponije, lokalne samouprave, komunalna preduzeća, generatore otpada, stručnu javnost - radi podsticanja kompanija, organizacija i pojedinaca da predstave svoje održive prakse, proizvode i rešenja koja doprinose zaštiti životne sredine.

To može uključivati obnovljive izvore energije, recikliranje i upravljanje otpadom, energetsku efikasnost, zelenu gradnju, inovativne tehnologije i druge ekološki prihvatljive inicijative.

Sinergija koja povezuje energetski, ekološki, bezbednosni i visokotehnološki kontekst savremenog načina življenja, više i nije izbor nego imperativ.

Zato je misija ovakve jedinstvene manifestacije da ukaže na suštinsku povezanost energije, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, životne sredine, bezbednosti, pa sve do globalno aktuelnog pametnog upravljanja velikim industrijskim i gradskim infrastrukturama.

Sa Energetikom i Ecofairom budućnost se razume neuporedivo lakše.

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti