Philip Morris investiraće 100 miliona EUR u fabriku u Nišu

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se s generalnim direktorom kompanije Philip Morris International Jacekom Olčakom u Njujorku sa kojim je razgovarao o poslovanju te kompanije u Srbiji, kao i o novim investicijama, ekološkoj inicijativi i inovacijama u industriji.

- Prošle godine smo obeležili 20 godina od privatizovanja Duvanske industrije Niš, kada je potpisan i Memorandum o razumevanju između ove kompanije i Vlade Srbije.

Za nas su ovakve strane investicije od presudnog značaja za razvoj ekonomije i privrede i dodatno učvršćuju poziciju naše zemlje kao važnog partnera u oblasti inovacija i modernih tehnologija - napisao je Vučić.

Kompanija Philip Morris planira novu investiciju od 100 mil EUR u fabriku u Nišu.

Ovom investicijom, kako je ranije saopšteno, fabrika u Nišu, koja je do sada proizvodila samo tradicionalne cigarete, pokrenuće i proizvodnju nove linije bezdimnih duvanskih proizvoda, koji će biti namenjeni izvozu.

Zahvaljujući najnovijem ulaganju biće otvoreno oko 200 novih radnih mesta. Sa ovom investicijom, ukupno ulaganje kompanije Philip Morris u poslovanje u Srbiji premašiće 1 mlrd USD, navedeno je u saopštenju.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti