Pekarsko - mlinarski dani od 6. do 8. oktobra u Novom Sadu

Komentari: 0

Na prvom Sajmu pekarstva i mlinarstva i konferenciji "21. pekarsko-mlinarski dani" u Novom Sadu će se od 6. do 8. oktobra okupiti najeminentniji stručnjaci iz pekarske i mlinarske profesije.

Centralna tema konferencije je energetska efikasnost u smislu optimizacije troškova proizvodnje, ali će biti reči i o novom Pravilniku o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i testenina, zatim tržištu pšenice i ekonomskim aspektima i mogućim pravcima razvoja pekarstva i mlinarstva sa posebnim akcentom na male proizvođače.

Govoriće se i o konkurentnosti pekarske i mlinarske branše, tehnološkim rešenjima i svojstvima proizvoda u mlinarstvu i pekarstvu. Zaključak će biti na uvek aktuelnoj temi: kakav hleb zaista jedemo?

Na prvom Sajmu pekarstva i mlinarstva posetioci će moći da se upoznaju sa pekarskom i mlinarskom strukom i opremom koja se koristi u ovoj oblasti, a po prvi put će na licu mesta moći da prisustvuju demonstraciji pripreme i pečenja pekarskih proizvoda u mini pekarama na nekoliko štandova, kao i da degustiraju sveže pekarske proizvode.

Takođe, u toku sajma biće organizovana i izložba pekarskih proizvoda učenika pekarske struke.

Poslednjeg dana sajma revijalno će se predstaviti najbolji pekari Srbije, pobednici ovogodišnjeg takmičenja za najboljeg pekara i mladog pekara Srbije - Pekarijada.

Sajam će za posetioce biti otvoren sva tri dana od 10 do 19 časova, a cena ulaznice iznosi 200 dinara. Organizator događaja koji se održava u Master centru je Mlinpek zavod iz Novog Sada, a suorganizator je Novosadski sajam.

 

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti