OTVARANJE VRATA TEHNOLOGIJI HIDRAULIČNE EKSPANZIJE

Komentari: 0

SCHUNK je na sajmu EMO 2023. predstavio novi držač alata – TENDO Silver, koji nudi savršen uvod u stezanje alata pomoću tehnologije hidraulične ekspanzije i potvrđuje se kao precizni svestrani uređaj.

Već duže vreme korisnici u metalurškoj industriji opčinjeni su prednostima tehnologije hidraulične ekspanzije kod držača alata: alati su stegnuti pomoću hidrauličnog mehanizma, a kada se umetne vijak, medij unutrašneg pritiska se sabije i unutrašnja košuljica elastično deformiše.

Na ovaj način je drška alata čvrsto stisnuta.

Visoka napetost osigurava apsolutno bezbedno držanje alata i preciznost stezanja za manje od 0,003 mm.

Ishod ove tehnologije su opti malne radne površine, izbegavanje mikro opiljaka, zašti ta mašinskog vretena i duži vek alata.

Tehnološki trik unutrašnjeg uljnog jastuka je visoka efikasnost prigušivanja vibracija koje se javljaju tokom mašinske obrade.

Tehnologija hidraulične ekspanzije takođe je daleko superiornija od drugih tehnologija u smislu održivosti , jer je dugotrajna, štedi energiju i čuva resurse tokom upotrebe.

TENDO Silver iz SCHUNK-ovog štedljivog segmenta pruža korisnicima svestrani uređaj koji je, pored svojih tehnoloških prednosti , takođe veoma impresivan zbog svog izvanrednog odnosa cena/performanse.

JEFTIN PRISTUP DO TEHNOLOGIJE HIDRAULIČNE EKSPANZIJE

Kao pronalazač i tržišni lider u oblasti tehnologije hidraulične ekspanzije, SCHUNK je dosad nakupio 40 godina iskustva u ovoj tehnologiji.

Diferencirana segmentacija držača alata u zavisnosti od aplikacije znači da stranke dobijaju odgovarajuće hidraulične ekspanzione držače alata u skladu s njihovom primenom i zahtevima.

Cilj je ekonomična, efikasna i u pogledu resursa štedljiva mašinska obrada delova, koju korisnici TENDO serija cene već decenijama.

Držači alata su precizno izbalansirani kao standard i pogodni su za velike brzine.

Alati mogu da se stegnu neposredno u držaču alata – što čini TENDO seriju, s njenim do mikrometra preciznim zamenama alata u sekundama, pravim hitom.

Korisnici na taj način štede na vremenu podešavanja i mogu da izbegnu korišćenje dodatne periferne opreme.

Pritom imaju koristi od visokog stepena prilagodljivosti , jer pored direktnog stezanja imaju mogućnost stezanja različitih prečnika sa slotiranim ili rashlađenim srednjim košuljicama.

Stalna preciznost stezanja i efikasno prigušivanje vibracija obezbeđuju dug vek upotrebe od strane metalurških radnika i na taj način uštede u troškovima, jer nisu više potrebna česta ponovna brušenja ili nove nabavke.

TENDO Silver kompletira porodicu držača alata u štedljivom segmentu, kao precizni svestrani uređaj koji je kompatibilan sa svim vretenima mašinskih alata.

Sa svojom poliranom površinom, hidraulični ekspanzioni držač alata u DIN konturi odbija prljavštinu i prašinu i na raspolaganju je u osam različitih interfejsa.

SCHUNK Intec GmbH
Spann- und Greiftechnik
Friedrich-Schunk-Straße 1
A - 4511 Allhaming
Tel. +43-7227-22399-0
Fax +43-7227-21099
info@at.schunk.com
www.schunk.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti