NAPAJANJA I UPRAVLJAČKI PROGRAMI BLDC MOTORA KOMPANIJE MEAN WELL

Komentari: 0

Mean Well, jedan od vodećih proizvođača rešenja za napajanje u svetu, upravo je lansirao novu, inovativnu VFD seriju proizvoda namenjenu kontroli i napajanju industrijskih motora na jednosmernu struju bez četkica (BLDC).

BLDC motori nude mnoge prednosti u odnosu na tradicionalne brušene motore, kao što su manja veličina i težina, bolja efikasnost, duži vek trajanja i laka kontrola.

VFD serija uključuje osam uređaja sa snagom od 150 do 750 W, koji rade na AC ili DC ulaznom naponu (u zavisnosti od modela).

Proizvodi se mogu koristiti za kontrolu brzine rotacije motora kao i za kočenje.

Parametri se podešavaju pomoću posebne kontrolne kartice. Zahvaljujući dizajnu bez ventilatora, proizvodi obezbeđuju rad bez buke.

Varijante naizmenične struje su opremljene integrisanim kolom za korekciju faktora snage. Proizvodi mogu biti otvorenog okvira (u obliku PCB-a) ili zatvoreni u perforirano metalno kućište.

VFD proizvodi se mogu koristiti u aplikacijama koje koriste BLDC motore u ventilatorima, pumpama, automatskim vratima, usisivačima dima i medicinskim uređajima ili čak u fitnes opremi i električnim alatima.

Zbog svoje relativno velike snage, mogu se uspešno primeniti i u automatizovanim vođenim vozilima (AGV).

Originalni izvor teksta: TME



0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti