Microsoft je predstavio pretraživač Bing sa ChatGPT tehnologijom

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Microsoft je zvanično predstavio novu verziju svog pretraživača Bing koji sadrži najnoviju tehnologiju veštačke inteligencije.

Poboljšani Bing koristi OpenAI ChatGPT tehnologiju, koja je brzo privukla veliku pažnju kada se pojavila prošle godine.

Ovaj potez Majkrosofta predstavlja ubedljivo najveću pretnju Guglu i njegovoj dominaciji kada je u pitanju internet pretraga, i označava početak bitke „AI oružja“ između kompanija.

ChatGPT tehnologiju je razvila kompanija OpenAI uz podršku Majkrosofta i koristi tehnike dubokog učenja za generisanje ljudskih odgovora na internet pretrage.

„Trka počinje danas. Ova tehnologija će promeniti skoro svaku kategoriju softvera koju poznajemo“, rekao je izvršni direktor Majkrosofta Satja Nadela.

Bing će sada odgovarati na upite za pretragu nudeći detaljnije odgovore, a ne samo veze ka veb lokacijama.

Korisnici će moći da "razgovaraju" sa botom kako bi svoje upite učinili konkretnijim. Više kontekstualnih odgovora će se pojaviti na desnoj strani stranice za pretragu.

Novi pretraživač Bing je odmah dostupan, ali je broj pretraga za svaku osobu ograničen.

Ova vest dolazi nakon što je Google otkrio detalje o svom novom chatbot-u pod nazivom Bard.

U napomeni za investitore nakon objave, analitičar Vedbush Securities Den Ives rekao je da će nova investicija Microsofta "značajno poboljšati" sposobnost kompanije da se takmiči.

„Ovo je samo prvi korak na frontu veštačke inteligencije“, dodao je on.

Microsoft već dugo podržava OpenAI i ulaže milijarde u veštačku inteligenciju.

Prošlog meseca najavljeno je produženje saradnje sa ovom kompanijom kroz višegodišnju investiciju vrednu nekoliko milijardi dolara.

Od tada, Microsoft je najavio vrhunski nivo Microsoft timova koji će uključivati ChatGPT, a takođe će imati funkciju koja automatski vodi beleške i ključne trenutke sastanaka.

Analitičari kažu da ChatGPT, koji studenti koriste za polaganje ispita, ima potencijal da značajno poremeti više profesija, uključujući novinarstvo.

Takođe, kritikuju ga zbog „samouverenog davanja pogrešnih odgovora“, a takođe radi na skupovima podataka koji se generalno odbacuju 2021. godine ili ranije, tako da mnogi njegovi odgovori mogu izgledati zastareli.

Izvor: SEEbiz

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti