Letnja škola mašinskog učenja od 15. do 20. jula u Novom Sadu

Komentari: 0
Fotografija od: Pixabay

Događaj organizuje tim Easter European Machine Learning (EEML) tim zajedno sa Institutom za veštačku inteligenciju Srbije

Letnjoj školi mašinskog učenja za Istočnu Evropu koja će se održati od 15. do 20. jula u Novom Sadu, a koju organizuje tim Easter European Machine Learning-a (EEML) zajedno sa Institutom za veštačku inteligenciju Srbije, pridružiće se i Noventiq, globalni lider u pružanju rešenja i usluga za digitalnu transformaciju i sajber bezbednost.

„Razvoj sledeće generacije talenata u oblasti veštačke inteligencije ključan je za naše ciljeve. Zbog toga smo veoma ponosni što podržavamo Letnju školu EEML u njihovim naporima da izgrade zajednicu, znanje i tehničke veštine u oblasti veštačke inteligencije za studente - kako iz Istočne Evrope, tako i šire", izjavio je Obum Ekeke, rukovodilac obrazovnih partnerstava u Google DeepMind-u.

Na događaju će učestvovati istaknuti profesori, istraživači u oblasti veštačke inteligencije i drugi stručnjaci iz različitih institucija, uključujući Google DeepMind i nekoliko univerziteta kao što su Cambridge, Oxford, Univerzitet u Njujorku, ali i predstavnici drugih globalnih tehnoloških kompanija kao što su Microsoft, Genentech i INSAIT.

„Naš primarni cilj u organizaciji EEML-a je podsticanje razvoja i primene veštačke inteligencije u Srbiji i regionu Istočne Evrope. Želimo da mladim istraživačima i studentima pružimo priliku da se povežu sa vrhunskim stručnjacima iz celog sveta, razmene znanja i iskustva i unaprede svoje veštine.

Takođe, želimo da pokažemo potencijal Srbije kao značajnog igrača u oblasti veštačke inteligencije i privučemo pažnju međunarodne zajednice na naše talente i projekte. Organizacija EEML-a dodatno doprinosi jačanju saradnje između akademskih institucija, industrije i istraživačkih centara, što je ključno za kontinuirani razvoj ove oblasti, ne samo u Srbiji, već i u širem regionu. Verujemo da će ovaj događaj inspirisati nove generacije istraživača i mladih talenata i podstaći međunarodne saradnje koje će ubrzati napredak u oblasti veštačke inteligencije", dodao je prof. dr Dubravko Ćulibrk, v.d. direktora Instituta za veštačku inteligenciju Srbije.

Atul Ahuja, glavni tehnološki direktor Noventiq-a, rekao je: „Oduševljeni smo što učestvujemo na Letnjoj školi mašinskog učenja u Istočnoj Evropi, ključnom događaju koji oblikuje sledeću generaciju tehnoloških lidera. Saradnja sa Google DeepMind-om i Institutom za veštačku inteligenciju pokazuje našu posvećenost podsticanju inovacija i izvrsnosti u oblasti veštačke inteligencije. U Noventiq-u verujemo u moć partnerstava za postizanje rezultata transformacije. Fokusirajući se na stalne inovacije i korišćenje naših vlasničkih AI rešenja, kao i najboljih tehnologija naših partnera, pružamo sveobuhvatne digitalne transformacione putanje koje pomažu našim klijentima da ostanu konkurentni i vode svoje industrije. Ovaj događaj je idealna platforma za razmenu znanja, podsticanje kreativnosti i razvoj tehnologija koje će oblikovati našu budućnost."

Ispred Noventiq-a, globalnog Premier Google Partner u pružanju svojih rešenja i usluga u 60 zemalja u kojima posluje, u programu će aktivno učestvovati predstavnici menadžment tima kompanije - Atul Ahuja, glavni tehnološki direktor, Andrew Morrison, viši potpredsednik za korporativne operacije, Milen Janjić, direktor kompanije Intellya (koju je Noventiq akvizirao) i Branislav Radomirović, direktor digitalnih rešenja i usluga u Noventiq-u.

O Google DeepMind-u

Google DeepMind je vodeća istraživačka laboratorija za veštačku inteligenciju (AI) sa misijom da izgradi AI sisteme odgovorno, osiguravajući da koriste čovečanstvu i rešavaju globalne izazove. Tim se sastoji od naučnika, inženjera, etičara i drugih stručnjaka koji zajedno rade na stvaranju revolucionarnih tehnologija koje mogu unaprediti nauku, transformisati rad i poboljšati živote ljudi.

Tokom protekle decenije, Google DeepMind je dao značajan doprinos istraživanju AI. Pioniri su dubokog učenja pomoću pojačanja, razvili AI sisteme sposobne da savladaju složene igre kao što su Go i StarCraft II, i kreirali inovativne tehnologije kao što su WaveNet i AlphaFold. Takođe su se fokusirali na transformisanje Google-ovih proizvoda i usluga putem AI. Izmislili su arhitekturu transformatora, koja je osnova za većinu velikih jezičkih modela danas i unapredili najsavremeniju robotiku, kreativnu AI i razumevanje govora. Cilj Google DeepMind-a je da iskoristi njihovu stručnost i resurse za pokretanje sledećeg talasa napredaka vestačke inteligencije i stvaranje transformativnih proizvoda za dobrobit društva.

O Institutu za veštačku inteligenciju Srbije

Vizija Instituta za veštačku inteligenciju Srbije je da podstiče razvoj kreativnih lidera u oblasti veštačke inteligencije, kao i da uspostavi Srbiju kao globalni centar izvrsnosti u naučnim istraživanjima i tehnološki transfer za mašinsko učenje i veštačku inteligenciju. Cilj Instituta je da uspostavi distribuiranu organizaciju za istraživanje i razvoj koja može koristiti sve dostupne resurse za istraživanje veštačke inteligencije, kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

Njihova misija je da pomognu rast ekonomije zasnovane na znanju u oblasti veštačke inteligencije u Srbiji i okolini, nudeći našim istraživačima svetski priznato istraživačko okruženje i druge resurse.

O Noventiq-u

Noventiq (Noventiq Holdings PLC) je vodeći globalni pružalac rešenja i usluga za digitalnu transformaciju i sajber bezbednost, sa sedištem u Londonu. Kompanija omogućava, olakšava i ubrzava digitalnu transformaciju za poslovanja svojih klijenata, povezujući organizacije iz širokog spektra industrija sa najkvalitetnijim IT dobavljačima, zajedno sa sopstvenim uslugama i vlasničkim rešenjima.

Brzi rast kompanije podržan je njenom trodimenzionalnom strategijom širenja tržišne penetracije, portfolia proizvoda i prodajnih kanala. Ovo je podržano aktivnim pristupom M&A, pozicionirajući Noventiq da iskoristi trenutnu konsolidaciju u industriji. Sa oko 6.400 zaposlenih širom sveta, Noventiq posluje u oko 60 zemalja sa značajnim potencijalom za rast u više regiona, uključujući Latinsku Ameriku, EMEA i APAC – sa posebno izraženim prisustvom u Indiji.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti