Kupovina preko interneta skočila za oko 40%

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je da je ukupna vrednost realizovanih transakcija plaćenih karticama putem interneta u Srbiji u prošloj godini dostigla je iznos od 1,6 mlrd EUR, što je 39,13 odsto više nego 2022. godinu, a očekuje se da će u ovoj godini ukupna vrednost preći iznos od 2 mlrd EUR.

Momirović je, na otvaranju Xperence Conference 2024, naglasio da elektronska trgovina više nije samo alternativa tradicionalnim načinima poslovanja, već je postala stub modernog tržišta, saopštilo je ministarstvo.

- Danas, kako u Srbiji tako i širom sveta, sve veći broj potrošača odlučuje se za online kupovinu, a kompanije ubrzano prilagođavaju svoje poslovne modele kako bi zadovoljile nove potrebe tržišta - rekao je Momirović.

Ministar je naveo da uprkos globalnim izazovima, Srbija beleži dvocifren rast u oblasti internet trgovine, kao i da ovaj trend otvara nove mogućnosti za preduzetnike i potrošače, osiguravajući brži, lakši i efikasniji pristup proizvodima i uslugama.

- Elektronska trgovina nastavlja da raste, a na nama je da ovaj rast kroz saradnju države i privatnog sektora, uz edukaciju svih učesnika u digitalnom ekosistemu, održimo i iskoristimo na najbolji mogući način - zaključio je Momirović.

Izvor: Beta

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti