KUKA OTVARA SVOJ NOV BRANCH OFFICE U SRBIJI

Komentari: 1

Kao rezultat kontinuiranog rasta industrijskog sektora i interesovanja za automatizaciju i robotiku tokom poslednjih godina, KUKA je želela da bude bliža kupcima i iz tog razloga otvorila svoju prvu kancelariju u Beogradu, u Srbiji.

Iako nova na srpskom tržištu, KUKA je jedan od vodećih svetskih dobavljača inteligentnih robotskih rešenja za automatizaciju.

Nova kancelarija u Srbiji u potpunosti je podržana u svim funkcijama od strane kancelarije u Mađarskoj, gde je KUKA prisutna od 1991. godine i više od 16 godina je jedan od lidera na tržištu u oblasti automatizacije zbog visokog kvaliteta usluga, u prodaji i nakon prodaje u robotici.

U vezi sa ovim proširenjem poslovanja i portfolijem KUKA, razgovarali smo sa Gaborom Peritijem, regionalnim direktorom za zemlje - Mađarska, Rumunija, Srbija i Bugarska.

"Kada je u pitanju roboti ka, svako rešenje mora da se razvija imajući u vidu kupca i smatramo da sa ovom kancelarijom u Srbiji možemo da budemo prijemčiviji za potrebe naših kupaca, da primenimo efikasnije strategije unapređenja procesa i obezbedimo uspeh na svim nivoima.” kaže Gabor Periti .

Naš konsultantski tim će biti blizak korisnicima počevši od prvog koraka na putu automatizacije do optimalnog, prilagođenog rešenja za automatizaciju, sa uslugama koje pokrivaju aktivnosti od konceptualnog dizajna, analize aplikacija i simulacije, do praktičnog izbora robota i podrške za integraciju.

Prvi korak planiran za ovu godinu je razvoj odeljenja za usluge i obuku. Takođe, prva radionica za obuku biće dostupna krajem godine, tako da će konsolidovano odeljenje biti spremno za planove za narednu godinu.

Za budući period je proširenje ti ma, kao i proširenje postprodajnih usluga, a pored obuke i servisa planirano je i skladište rezervnih delova.

"Roboti bi mogli da se primene u skoro svim industrijama u Srbiji. Potrebni su u elektronskoj, automobilskoj, medicinskoj i prehrambenoj industriji, proizvodnji nameštaja, preciznoj poljoprivredi i drugim granama.

Primena KUKA robota je široka, i sa novom kancelarijom spremni smo da pokrijemo sve potrebe.” naglasio je Gabor Periti .

KUKA nudi sveobuhvatan asorti man industrijskih i kolaborativnih robota.

Sa KUKA robotima uvek ćete pronaći pravo rešenja za Vas, odnosno za Vaše potrebe, bez obzira na to kakva je potreba za robotom ili koliko je veliko ili malo preduzeće.

Od male nosivosti do teških nosivosti i do 1.000 kg, uz širok izbor dometa i posebnih karakteristika, KUKA roboti nude maksimalne performanse i precizno rukovanje.

Kolaborativni roboti , ili skraćeno koboti , mogu se brzo i lako integrisati u proizvodna okruženja. Zahvaljujući svojim inteligentnim senzorima, oni otvaraju potpuno nove metode automatizacije i saradnje između robota i ljudi.

Koboti su rešenje za industrije u kojima je do sada dominirao ručni rad – kao što je sektor elektronike.

"Tamo gde ljudi i roboti rade zajedno, stvaraju se potpuno nove mogućnosti .

KUKA kontinuirano proširuje spektar mogućih aplikacija za kobote.

Sa uvođenjem LBR iisy, KUKA počinje novo poglavlje. Fleksibilan, intuitivan za upotrebu, brz za implementaciju i bezbedan u direktnom kontaktu sa ljudskim kolegama – LBR iisy je svestrani kobot za automatizovanu proizvodnju.

Kombinuje znanje, preciznost i pouzdanost industrijske automatizacije sa intuitivnom fleksibilnošću pametnog uređaja.“ ističe Gabor Periti .

Kako bi roboti bili upotrebljiviji u više aplikacija nego ikada ranije, dodate su posebne karakteristike.

Napravljen za ekstremno hladne uslove, KR KUANTEC PA  Arctic robot je razvijen za paletizaciju u duboko rashlađenom okruženju, koje se takođe može koristiti na -30 stepeni Celzijusa. Ovo je jedini robot na tržištu koji ne zahteva zaštitni poklopac i grejanje robotske ruke na ovoj temperaturi okoline.

KUKA je takođe pronašla rešenje za probleme koji se javljaju u primarnoj i sekundarnoj preradi hrane i za strože higijenske zahteve, i razvila kompletnu liniju robota pod nazivom Hygiene Oil.

Sa H1 lubrikantima koji su kompatibilni sa hranom u svim osama, oni ispunjavaju visoke zahteve prehrambene industrije za higijensko rukovanje bez kompromisa.

"Uloga automatizacije i roboti zacije se povećava u svim oblastima industrije. Igrači u FMCG sektoru, bez obzira na veličinu, mogu imati značajne koristi od primene ove tehnologije.

Rešenja zasnovana na robotima odavno su dokazala svoju vrednost u paletizaciji, depaletizaciji i pakovanju.

Međutim, poslednjih godina se povećala potražnja za robotskim rešenjima za ceo procesni lanac: od isporuke sirovina do obrade proizvoda i intralogistike.

Ovo je izazov na koji KUKA rado izlazi u susret.

Postoji mnogo informacija o robotici i automatizaciji i kako se to može iskoristiti za povećanje produktivnosti i profita i to je razlog zašto smo sada ovde, u Beogradu, da još efikasnije izlazimo u susret našim klijentima u Srbiji, pružajući im najviši nivo usluge.“ zaključuje Gabor Periti , regionalni menadžer kompanije KUKA.

KUKA CEE GmbH
Ogranak Beograd
Bul. Zorana Đinđića 64a
11070 Novi Beogard
KUKASerbia@kuka.com

 

1 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar
Slavoljub Jeremic
11.07.2024 20:48
Dobar dan,
Mogu li zakazati sastanak vezano za potencijalnu kupovinu robot ruke u procesu paletizacije vreca od 25 kg.
Hvala. Odgovori

Ostavi komentar

Klijenti