Kineski GAC razmišlja o proizvodnji električnih vozila u Evropi

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Kineski državni proizvođač automobila GAC istražuje proizvodnju električnih vozila u Evropi kako bi izbegao carine EU, saopštio je glavni direktor njegovog međunarodnog poslovanja, pridružujući se rastućem popisu kineskih firmi koje planiraju lokalnu proizvodnju.

Kompanija je među najvećim kineskim proizvođačima automobila i cilja na 500 hiljada stranih prodaja do 2030. Još ne prodaje električna vozila u Evropi, ali će lansirati električni SUV prilagođen evropskom tržištu na Paris Auto Show-u 

GAC i dalje gleda na Evropu kao na važno tržište koje je "relativno otvoreno" uprkos potezima Evropske komisije da uvede carine na električna vozila proizvedena u Kini, rekao je Wei Heigang, govoreći u Parizu uoči sajma, prenosi SEEbiz.

- Pitanje carina definitivno ima uticaja na nas. Međutim, sve se to može dugoročno prevladati. Siguran sam da će postojati način da se sve to reši - rekao je Wei.

Rasprave su bile u vrlo ranoj fazi i kompanija je još razmatrala hoće li izgraditi novu fabriku ili podeliti ili preuzeti postojeću, prema Weiju.

Kompaktni SUV izložen u Parizu, vozilo s dometom od 520 kilometara nazvano Aion V, trebalo bi da bude lansiran na nekim evropskim tržištima sredinom naredne godine, po ceni manjoj od 40.000 EUR, iako konačna cena još nije određena, rekao je GAC.

Nakon tog lansiranja, sledeće GAC vozilo koje bi trebalo da bude u prodaji u Evropi biće mali električni hatchback, koji će biti pušten u prodaju krajem naredne godine.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti