KARTONIRKA KAO DEO AUTOMATSKE LINIJE

Komentari: 0

Uz SOCO SYSTEM kartonirke (Case erector), proces pakovanja postaje brži i pouzdaniji, smanjujući rizik od grešaka pri formiranju kutija i povećavajući ukupnu efikasnost proizvodnje. Unapređeni modeli ATS i AHS, pružaju visoku pouzdanost i jednostavnost upotrebe. Automatske kartonirke garantuju pravilno sastavljanje kutija, smanjujući ljudske greške i povećavajući kvalitet pakovanja.

Problemi kao što su nedostatak kapaciteta za zadovoljenje potražnje, usko grlo na kraju proizvodne linije, povećanje oštećenja zaliha kao rezultat lošeg pakovanja i povećani troškovi održavanja postojećih uređaja za pakovanje mogu ukazivati na potrebu za modernizacijom i prelazak na automatsku kartonirku.

PREDNOSTI POTPUNO AUTOMATIZOVANE KARTONIRKE

Uvođenje potpuno automatizovane kartonirke (Case erector) rešava probleme:

Visoki troškovi rada – Kartonirka omogućava smanjenje prekovremenog rada zaposlenih, smanjenje broja radnika ili preraspodelu radne snage na druge poslove u okviru proizvodnje. Takođe, često se mogu smanjiti količine upotrebljenog materijala, što donosi dodatne uštede.

Trošak vremena – Mašina za formiranje kutija obrađuje velike količine pakovanja velikom brzinom i povećava efikasnost proizvodnje i uštedu vremena.

Preopterećenje radnika - Smanjuje opterećenje zaposlenih, što poboljšava radne uslove i okruženje.

Zastoj u proizvodnji - Kartonirka je veoma pouzdana, ima dug vek trajanja i lako se održava, što svodi zastoj u proizvodnji na minimum.

Promene u okviru linije – Može se prilagoditi i proširivati prema potrebama, osiguravajući razvoj poslovanja u budućnosti .

RUČNO SKLAPANJE KUTIJA NIJE JEDNOSTAVNO

Ručno sklapanje kutija može biti teže nego što se čini. Savršeno zalepiti kutiju za kutijom svaki put može biti veliki izazov u proizvodnji. Automatske kartonirke osiguravaju da su sve kutije pravilno sastavljene i zatvorene, što eliminiše ljudske greške i osigurava dosledan kvalitet pakovanja.

To znači da dolazi do maksimalne iskorišćenosti kartonske ambalaže i smanjenja otpada. Unapređuje se brzina, smanjuju se radni sati zaposlenih i repetitivne aktivnosti kod radnika.

LEPAK ILI TRAKA – IZBOR JE NA VAMA

SOCO Pack ATS sa integrisanim donjim lepljenjem trakom.

SOCO Pack AHS sa integrisanim donjim lepljenjem toplim lepkom.

Unapređene SOCO SYSTEM kartonirke opremljene su ekranom osetljivim na dodir, jednostavnim za korišćenje interfejsom i alarmom sa tri različite indikacije boja.

Nova mašina za formiranje kutija kao rezultat pruža krajnjem korisniku povećanu jednostavnost upotrebe, što zauzvrat poboljšava rad i kapacitet mašine.

JEDNOSTAVNO RUKOVANJE

Operater postavi bunt ravnih kutija, pritisne dugme za pokretanje i može se potpuno posvetiti procesu pakovanja.

Sklopljene kutije sa zalepljenim dnom kutije kreću se transportnom trakom prema operateru, spremne za punjenje.

Mašine standardno mogu da rade sa FEFCO 0201 kutijama, i takođe su kreirane za rukovanje kutijama sa preklapajućim bočnim krilcima.

Kao dodatna opcija, mašine mogu biti opremljene agregatom za širenje bočnih krilaca ako postoji problem sa kutijama zbog lošeg kvaliteta dizajna ili materijala.

INVESTICIJA VREDNA UŠTEDE

Mašine za formiranje kutija su samo jedan deo našeg potpuno automatskog sistema za pakovanje koji pojednostavljuje rad na pakovanju, povećava produktivnost i eliminišu fizičko opterećenje.

Linija za pakovanje sastavljena je od pouzdanih i dokazanih pojedinačnih elemenata, koji se mogu kombinovati da zadovolje sve vaše zahteve. Kako se potrebe vašeg poslovanja menjaju, tako se i kartonirka prilagođava i menja prema vašoj proizvodnji.

Automatska kartonirka, kao deo kompletne linije, ima ključnu ulogu u automatizaciji procesa pakovanja, jer omogućava kontinuirano i precizno formiranje kutija, čime se smanjuje potreba za ručnim radom, povećava proizvodna brzina, minimizira mogućnost grešaka, te se postiže veća ukupna efi kasnost i konkurentnost u industriji.

Trim d.o.o. više od 30 godina pomaže kompanijama u pronalaženju pouzdanih tehničkih rešenja kreiranih prema specifičnim zahtevima klijenata u oblasti industrijskog obeležavanja i etiketiranja, inspekcije proizvoda i automatizacije proizvodnih procesa.

Trim d.o.o.
Ribarska 83
35000 Jagodina
tel/fax: 035/8220-409
035/245-409
e-mail: office@trim.rs
web: www.trim.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti