Inovativnost, umrežavanje, stvaranje novih poslovnih prilika - VIP AutoXpress i AutoDistribution

Komentari: 0

U organizaciji Mark Log, jedine specijalizovane marketing agencije za logističku industrije, 8. oktobra su održana dva značajna poslovna događaja – VIP AutoXpress i AutoDistribution.

Ovi događaji okupili su ključne predstavnike kurirskih službi i pošti regiona, ali i distributivnih, proizvodnih i trgovačkih kompanija sa razvijenom sopstvenom distribucijom.

Jedinstvenim konceptom koji ih karakterišu, učesnicima je omogućeno, ne samo umrežavanje, već i stvaranje novih poslovnih prilika, s posebnim fokusom na projekte automatizacije i robotizacije.

Kroz interaktivne prezentacije i direktne razgovore, učesnici su se upoznali sa novitetima iz oblasti veštačke inteligencije, automatizacije i robotizacije, a akcenat je stavljen na primere dobre prakse - pre svih projekte implementacije kompanije TPSx robotskih sistema za sortiranje u liderskim kompanijama Milšped i D Express, koje su predstaviti Goran Savić i Slobodan Simovic.

Događaje su svečano otvorio dokazano uhodani tandem u organizaciji najboljih logističkih događaja - Branka Patić Macan CEO i Višnja Zirojević Key Account Manager u kompaniji Mark Log.

Pored predstavnika TPSx Group, izuzetna izlaganja u okviru događaja posvećenog automatizaciji kurirskih službi i pošti VIP AutoDistribution imali su dipl.inž. Lana Topolić, članica Mark Log tima koja je po otvaranju događaja upoznala učesnike sa inovativnim rešenjima koja su implementirana u najvećim svetskim kurirskim službama, a potom je Igor Kronja, savetnik direktora Privredne Komore Srbije Marka Čadeža, učesnicima predstavio AI inovaciju koja će uz njihovu podršku biti implementirana u Pošta Srbije – ChatBot.

Poslovni dan nastavljen je predstavljanjem primera dobre prakse – implementacije softverskog rešenja, najinteresantnije startap kompanije u ovoj oblasti, Mily Tech, koje realizuju sa jednom od liderskih kompanija u Bosni i Hercegovini - X Express.

Na panelnoj diskusiji prisutnima su se obratili Co-founder MilyTech, Aleksandar Buha i direktor X express Miodrag Jovanović. Svojim inspirativnim predavanjem direktor kompanije Trasing, Miloš Gligorijević, ukazao je na važnost pravovremenog razmišljanja i planiranja, dajući izvrsan primer ističući probleme do kojih dolazi zbog reaktivnog načina odgovora na izazove do kojih je dovela npr. trenutna situacija sa Temu-om.

Sjajni nastavak upriličio je Stojan Nikolić iz kompanije AlbaTech, koji prisutnima predstavio rešenje za nedostatak radne snage i sve benefite koje možemo ostvariti adekvatnim unapređenjem hardvera koje koristimo u poslovanju.

VIP AutoDistribution, događaj koji je održan paralelno sa VIP AutoXpress, a posvećen je automatizaciji i robotizaciji procesa distribucije, otpočeo je interesantnim predavanjem Mina Krstajić Pušica o temi koja spaja sadašnjost i budućnost – Autonomni kamioni, nakon čega je Predrag Žakula iz kompanije Logit predstavio nova tehnološka dostignuća u službi optimizacije skladišnih procesa, na šta je idealno nastavljen prikaz primera dobre prakse – implementacije Radio Shuttle i Movu 2D Atlas robotskog sistema kompanije STAMH u Atlantic grupa.

Nakon rešenja za automatizaciju i robotizaciju intralogističkih procesa, akcenat je stavljen na procese izvan distributivnog centra, te je Slobodan Tupajić, Senior Consultant in Logistics u kompaniji GET naglasio značaj vidljivosti i kontrole Yard menadžmenta, a zatvaranje dana usledilo je nakon prikaza jednog inovativnog rešenja za sprečavanje zastoja i manje čekanje prevoznika koje je sa Atlantic grupa razvila kompanije Lognet.

Predstavljeni noviteti, usvojena nova znanja, razmenjeni kontakti i započeti pregovori na ovogodišnjim VIP AutoXpress i AutoDistribution još jednom su dali potvrdu da je industrija otvorena za nove ideje i spremna na transformaciju kroz tehnološke inovacije, stvarajući prostor za dalje umrežavanje i buduće projekte.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti