IFFA - VODEĆI SVETSKI SAJAM ZA TEHNOLOGIJU MESA I ALTERNATIVNE PROTEINE

Komentari: 0
Fotografija od: messefrankfurt

IFFA je vodeći međunarodni sajam za industriju mesa i proteina, koji se održava svake tri godine u Frankfurtu. Proizvođači iz celog sveta na jednom mestu predstavljaju rešenja za preradu i pakovanje mesa i alternativnih proteina, inovativne sastojke i najnovije trendove.

Stručni posetioci dolaze iz industrije prerade proteina, mesarstva, sektora maloprodaje hrane, ugostiteljske industrije i širokog spektra dobavljača.

PROTEINSKI PROCES NA SAJMU IFFA

IFFA pokriva ceo proces prerade proteina, od osnovnog materijala do krajnjeg proizvoda.

Bez obzira da li je reč o mesu, ribi, biljkama, algama, pečurkama, insektima ili ćelijskim kulturama, sajam obuhvata tehnologije i rešenja za sve faze procesa: preradu, pripremu, oplemenjivanje, pakovanje, distribuciju i prodaju.

UNAPREĐENJE KONCEPTA IZLOŽBE 2025.

Sa optimizovanim konceptom izložbe, IFFA širi svoj asortiman proizvoda i još bliže povezuje faze obrade.

Novouvedene tematske oblasti "Svet prerade", "Svet pakovanja", "Svet sastojaka", "Svet novih proteina" i "Svet veština i prodaje" olakšaće posetiocima snalaženje na sajmu.

Po prvi put, deo hale 11.0 biće namenjen proizvodnoj grupi "Novi proteini".

AI, ROBOTIKA I SENZORSKA TEHNOLOGIJA PODIŽU INDUSTRIJU NA NOVI NIVO

Industrija prerade mesa i proteina suočava se sa velikim izazovima.

Pritisak na cene, širok asortiman proizvoda i stalni nedostatak kvalifikovane radne snage zahtevaju efikasne radne prakse kako bi industrija ostala konkurentna na globalnom nivou.

Sve veća automatizacija i inovativne tehnologije, poput veštačke inteligencije i robotike,predstavljaju potencijalna rešenja, jer mogu povećati produktivnost i smanjiti operativne  troškove.

Pod motom "Maksimalne performanse", na sajmu će biti prikazano šta je već moguće, kakvi su trendovi i kojim putem industrija treba da ide u budućnosti .

Kao i u mnogim drugim industrijama, uvođenje veštačke inteligencije (AI) transformiše industriju mesa i proteina, podižući je na viši nivo.

AI omogućava mašinama ne samo da prikupljaju podatke iz različitih faza proizvodnje, već i da ih analiziraju i predlažu poboljšanja.

U slučaju poremećaja u proizvodnom procesu, AI može identifikovati uzročno-posledične veze i otkloniti probleme bez zaustavljanja proizvodnje ili ih sprečiti u budućnosti .

Ovo ne samo da povećava efikasnost, već i poboljšava bezbednost i za potrošače i za kompanije.

Industrijsko prepoznavanje i obrada slika takođe se oslanjaju na AI modele obučene za specifične primene.

Na primer, AI se koristi za sortiranje mesnih proizvoda prema veličini, obliku i strukturi, što istovremeno smanjuje opterećenje zaposlenih i povećava preciznost.

Ako se koristi za identifikaciju kriterijuma kvaliteta, poput sadržaja zrna ili masti , može značajno povećati prodajnu cenu pojedinih artikala.

Sistemi za obradu slike potpomognuti veštačkom inteligencijom koriste istorijske podatke kako bi u realnom vremenu pratili ceo proizvodni proces i otkrili nepravilnosti , poput anomalija u boji, prisustva stranih objekata ili neispravnog pakovanja.

Još jedna ključna oblast primene AI-a je prediktivno održavanje.

Sistemi potpomognuti veštačkom inteligencijom prate stanje mašina i predviđaju potencijalne kvarove, omogućavajući da se radovi na održavanju obavljaju samo kada je to neophodno.

Prema istraživanju kompanije McKinsey, prediktivno održavanje u prehrambenoj industriji može smanjiti troškove održavanja za čak 30% i povećati iskorišćenost postrojenja za 20%.

Za sve dodatne informacije o sajmu IFFA kontaktirajte zvaničnog zastupnika sajma, kompaniju Zodax d.o.o. Beograd, na info@serbia. messefrankfurt.com ili na telefon +381 11 3220 600.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti