Hexagon Simufact

Komentari: 0

Hexagon Simufact je softverska platforma za simulaciju i analizu proizvodnih procesa, specijalizovana za metaloprerađivačku industriju.

Simufact je dio Hexagon Manufacturing Intelligence odeljenja, koji se fokusira na pružanje rešenja za optimizaciju proizvodnje i poboljšanje učinkovitosti.

Osnovne informacije

1. Platforma: Simufact je integrirana softverska platforma koja nudi simulacijska rešenja za različite proizvodne procese, uključujući oblikovanje, zavarivanje, aditivnu proizvodnju i mehaničku obradu.

2. Industrije: Koristi se u različitim industrijama poput automobilske, avionske, pomorske, teške industrije, energetike, i ostalih.

Ključne karakteristike

1. Simufact Forming: Simulacija procesa oblikovanja metala (kovanje, valjanje, oblikovanje lima itd.). Omogućava optimizaciju procesa i smanjenje troškova proizvodnje.

2. Simufact Welding: Simulacija zavarivanja i pridruženih procesa, kao što su toplinska obrada i zavarivanje aditivnih materijala. Pomaže u predviđanju i minimiziranju deformacija i naprezanja.

3. Simufact Additive: Simulacija aditivne proizvodnje (3D printanja) metala, uključujući procese izrade slojeva, toplinske obrade i završne obrade. Pruža predikciju deformacija i naprezanja te optimizaciju parametara procesa.

4. Simufact Mechanical: Simulacija mehaničke obrade, uključujući procese kao što su tokarenje, glodanje i bušenje. Fokusira se na optimizaciju kvaliteta površine i smanjenje troškova obrade.

Prednosti

1. Tačnost: Visoka tačnost simulacija omogućava inženjerima da predvide i rešavaju probleme pre nego što se pojave u stvarnoj proizvodnji.

2. Ušteda troškova: Optimizacijom proizvodnih procesa smanjuju se troškovi materijala, energije i radne snage.

3. Smanjenje vremena ciklusa: Brža optimizacija procesa i smanjenje vremena potrebnog za razvoj proizvoda.

4. Poboljšan kvalitet: Smanjenje defekata i poboljšanje kvaliteta konačnog proizvoda kroz precizne simulacije i analize.

Tehničke karakteristike

1. Korisnički interfejs: Intuitivni korisnički interfejs koje olakšava postavljanje simulacija i analizu rezultata.

2. Integracija: Integracija s drugim CAD i CAE alatima, omogućujući jednostavan prenos podataka i saradnju.

3. Skalabilnost: Softver je skalabilan i može se koristiti za male i velike proizvodne pogone, prilagođavajući se specifičnim potrebama korisnika.

4. Mrežne licence: Podrška za mrežne licence omogućava timovima da dele softverske resurse unutar organizacije.

NUMIKON programska rješenja i oprema d.o.o.
Ulica hrvatske mladeži 26A,
10315 Novoselec, Hrvatska
Mobitel: +385 (98) 1912670
E-mail: marko.ivancic@numikon-pro.hr
Web: www.numikon-pro.hr

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti