Ford menja strategiju EV tako što će praviti nove jeftinije pikape i kombije

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Suočena se sa konkurencijom proizvođača automobila s manjim rashodima, te i s nižim cenama, kompanija Ford Motori menja strategiju proizvodnje električnih vozila (EV) i sada će se fokusirati na proizvodnju dva nova električna kamioneta i novog kombija.

Kompanija kaže da će to koštati manje i biti profitabilno u roku od godinu dana od puštanja u prodaju.

Ford koji već dugo govori o pravljenju profitabilnih električnih vozila, izgubio je 2,46 milijardi dolara na njima samo u prvoj polovini ove godine.

Kompanija je u saopštenju rekla da se globalno tržište električnih vozila brzo menja i da mora da evoluira kako bi se takmičilo sa kineskim proizvođačima automobila koji imaju niže troškove proizvodnje.

Ford nije dao mnogo detalja o novim vozilima. Ali je rečeno da će proizvodnja sledeće generacije električnog kamioneta u Tenesiju biti odložena 18 meseci, do 2027. godine.

Kompanija takođe kaže da neće proizvoditi potpuno električne SUV vozila s tri reda sedišta zbog visokih troškova baterije, već će se umesto toga fokusirati na proizvodnju tih vozila kao benzinsko-električnih hibrida.

Promene će primorati Ford da otpiše 400 miliona dolara svoje tekuće imovine, a takođe očekuje da će imati dodatne troškove do 1,5 milijardi dolara.

Kompanija je takođe rekla da će smanjiti potrošnju na EV vozila. Sada će trošiti 30 odsto svog godišnjeg kapitalnog budžeta da ih razvije, a ne dosadašnjih 40 odsto.

Izvor: Beta

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti