FANUC - DAN OTVORENIH VRATA 2024.

Komentari: 0

Kompanija Fanuc Srbija organizovala je 10. oktobra 2024. tradicionalni poslovni događaj DAN OTVORENIH VRATA, na novoj lokaciji u Staroj Pazovi gde se nalazi sedište kompanije u Srbiji, kojem je prisustvovao veliki broj poslovnih partnera, klijenata iz raznih industrijskih branši, kao i članovi redakcije našeg časopisa.

Iskustvo i veštine važan su deo poslovanja Fanuc Srbija, koja je u prethodnih pet godina, od kad je osnovana kompanija u našoj zemlji, pokazala mnogo novina na tržištu kao specijalista za pametnu fabričku automatizaciju.

U prijatnom abijentu FANUC show room-a, prisutne je pozdravio g. Bojan Groboljšek, direktor kompanije u Srbiji, koji od pre nekoliko godina uspešno vodi jednu od najperspektivnijih svetskih kompanija za industrijsku automatizaciju na srpskom tržištu - FANUC Serbia d.o.o, a nakon uvodnog govora dobrodošlice, učesnicima se obratio i glavni direktor prodaje, menadžer za istočnu Evropu, g. Petr Duchoslav.

Posvećeni tim kompanije FANUC veliki je činilac uspeha ove kompanije.

O mogućnostima u novoj eri i uz slogan „FANUC JE SVUDA OKO VAS“, govorio je g. Luka Jovanović, glavno prodajno lice kompanije Fanuc Serbia d.o.o, koji je svojim stručnim znanjem inženjeringa, odgovoran za robotski i mašinski asortiman kompanije i IoT rešenja, kao i Aleksandar Savić koji je tehnički stručnjak na području inženjerstva i servisnih robotskih usluga, što je odlična potpora za kompaniju FANUC Serbia d.o.o.

Ovom prilikom predstavljen je široki asortiman FANUC robota kao i oblasti primene istih.

Imali smo priliku da čujemo i o uspešnoj poslovnoj priči kompanije Unimet d.o.o. i FANUC Serbia d.o.o, o čemu je govorio g. Slobodan Boroja, menažer održavanja u kompaniji Unimet d.o.o. Prikazana je MT-LINKi + UNIMET d.o.o. success story, sa prezentacijom istorije razvoja FANUC MT-LINKi i primerom zašto se klijent odlučio baš za njegovu primenu uz povećanje produktivnosti, unapređeno održavanje, smanjenje troškova i automatizaciju proizvodnje.

Glavni izložbeni program obuhvatio je nekoliko vrhunskih eksponata FANUC robota, gde su, pored brojnih izložbenih primeraka robota, prisutni bili u prilici da vide brzo i moćno upravljanje FANUC DELTA robota, odličnu ponovljivost šestoosnog FANUC robota modela M-1iA, kao i FANUC SCARA robot serije SR-3iA/C.

FANUC DELTA - Brzo i moćno upravljanje

Serija M-2 je dizajnirana da zadovolji različite prostorne zahteve i pokriva niz brzih prenosa i ultra-brzih operacija sakupljanja, pakovanja i rukovanja.

Demo robot ćelija je na događaju demonstrirala rukovanje bocama, zajedno sa R-30iB Plus kontrolerom - FANUC-ov novi standard za pametniju produktivnost, koji je predodređen da doprinese lakšem korišćenju robota i automatizacije u proizvodnoj industriji.

Fleksibilna verzija sa dugim dosegom

Odlična ponovljivost ovog šestosnog FANUC robota modela M-1iA omogućava veliku fleksibilnost u širokom naboru složenih aplikacija.

Izuzetno promenljivi položaji montaže cele serije obezbeđuju, da je taj robot veoma svestranski.

Stručnjaci za čiste sobe i prehrambene svrhe

SR-3iA/C ima beli epoksidni premaz, mast i odgovarajući standard ISO klase 5, što ga čini savršeno pogodnim za upotrebu u čistim prostorijama i primenu u hrani.

Ovaj model, kao i drugi FANUC SCARA roboti, nudi brzinu i preciznost u opsegu od 360°. Lagani dizajn postolja i integrisane usluge minimiziraju rizik od perifernih smetnji.

FANUC je jedan od vodećih svetskih proizvođača u oblasti industrijske automatizacije.

Bilo da se radi o industrijskim robotima, CNC sistemima, eroziji žice, mašinama za brizganje ili vertikalnim obradnim centrima, ne postoji ništa što vole više od automatizacije.

Sa ponosom ističu skoro 60 godina iskustva u razvoju uređaja za numeričko upravljanje, više od 28,9 miliona proizvoda širom sveta i više od 8.200 zaposlenih.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti