Ecomondo 2024: ključna uloga industrijskog sektora

Komentari: 0

Od 5. do 8. novembra 2024. godine na velikom sajmu u Riminiju u Italiji biće održan 27. međunarodni sajam Ecomondo, referentni događaj za zelenu i cirkularnu ekonomiju.

U organizaciji italijanske izložbene grupe, Ecomondo je postao ključni događaj za industriju, zainteresovane strane, kreatore politike i istraživače, promovišući dijalog i saradnju u oblasti održivog razvoja.

Ecomondo 2024. će ponovo biti centar razmene i zajedničkog kreiranja evropskih politika zelenog plana, gde će stručnjaci, donosioci odluka, preduzetnici i stručnjaci iz industrije razgovarati o izazovima i mogućnostima u vezi sa politikom zaštite životne sredine i cirkularne ekonomije.

Zbog sve većeg naglaska na internacionalizaciji, na novom izdanju očekuju se delegacije iz više od 120 zemalja i više od 60 međunarodnih industrijskih udruženja.

Sajam će takođe imati opsežan i respektabilan program konferencija, seminara i događanja, na kojima će biti predstavljena najvažnija postignuća u različitim strateškim područjima održivosti.

Ovogodišnja izložba će obuhvatiti šest tematskih makrooblasti ovog revolucionarnog događaja o ekološkoj tranziciji u Italiji i Mediteranu: od valorizacije otpada do regeneracije zemljišta, agrošumarstva i prehrambenih ekosistema, od energije dobijene iz biomase do upotrebe otpada kao sekundarne sirovine. i celokupnog integrisanog ciklusa vode i monitoringa životne sredine, zaštite mora i vodene sredine, prostora, satelitskog nadzora, specijalizovane poljoprivrede i gradova.

Sa širokim spektrom izlagača i obimnim programom konferencija i radionica, događaj ima za cilj da promoviše inovacije i održivost u industriji i uskladi sa ekološkim strategijama Evropske unije.

Izložbena ponuda biće dodatno obogaćena područjima posvećenim posebnim projektima koji uključuju vertikalne industrije i bave se transverzalnim pitanjima istražujući ih s industrijskog i istraživačkog stajališta.

Događaj nije samo predstavljanje novih ekoloških tehnologija i rešenja, već i prilika za kompanije da se povežu s međunarodnim partnerima i istraže nova tržišta.

Ecomondo 2024. takođe će ponuditi posebne inicijative kao što su 'nagrada za održivi razvoj' i program 'zelenih poslova i veština', čiji je cilj podsticanje stručnog usavršavanja i usvajanja ekološki prihvatljive prakse u kompanijama.
 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti