cargo-partner uvodi intermodalna transportna rešenja širom Turske i Evrope

Komentari: 0

Pored železničkih transportnih rešenja između Azije i Evrope, međunarodna kompanija transportnih i logističkih usluga nudi intermodalne usluge ka i iz različitih zemalja unutar Evrope, uključujući Tursku, Veliku Britaniju i Irsku.

Kombinujući železnički i drumski transport, intermodalni transport pruža značajne prednosti u pogledu troškova, održivosti i pouzdanosti.

Kao odgovor na trenutni nedostatak vozača kamiona i česte gužve na evropskim granicama, cargo-partner je uveo niz intermodalnih rešenja koja pokrivaju široku mrežu zemalja unutar i van EU.

Intermodalni transport kao pouzdana i održiva alternativa

cargo-partner koristi kontejnere širine 45 stopa i prikolice dužine 13,6 metara sa nagibom, oslanjajući se na železnicu za glavni deo transporta.

Ovaj pristup osigurava da roba ostane u istom transportnom sredstvu tokom celog puta, čime se izbegava pretovar sa jednog transportnog sredstva na drugi.

Takva metoda ne samo da smanjuje troškove, već i značajno smanjuje uticaj na životnu sredinu, omogućavajući potencijalno smanjenje emisije CO₂ - do 80% u poređenju sa tradicionalnim kamionskim prevozom.

„Efikasnost i pouzdanost intermodalne logistike čine je idealnim izborom za različite industrije“, izjavio je Vladislav Kovačovský, korporativni menadžer za intermodalni transport u cargo-partneru.

„Industrije poput mode, elektronike, automobilizma i opšte industrijske robe značajno profitiraju zahvaljujući nižim troškovima i smanjenom ekološkom otisku”.

Potreba za ovakvim inovativnim rešenjima je izazvana trenutnim logističkim zastojima, poput nedavne gužve na granici Hamzabeyli/Kapitan Andreevo između Turske i Bugarske.

Takva kašnjenja naglašavaju potrebu za alternativnim metodama transporta kako bi se zaobišle rastuće gužve na granicama.

Fleksibilne rute za pokrivanje cele Evrope „od vrata do vrata”

Spektar intermodalnih usluga kompanije cargo-partner uključuje fleksibilne rute sa čestim polascima ka i iz Austrije, Češke, Mađarske, Poljske, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Turske, kao i Nemačke, Belgije i Holandije.

Pored toga, Belgija i Holandija se koriste kao ključne zemlje za pružanje daljih transportnih usluga ka Velikoj Britaniji i Irskoj.

Intermodalni transport je posebno pogodan za relacije preko 1.000 kilometara , nudeći konkurentna tranzitna vremena i stabilne cene tokom dužih perioda.

Intermodalna logistika osigurava pouzdanost i efikasnost širom raznih geografskih područja koristeći svoju mrežu evropskih železničkih HUB-ova.

„Naš integrisani pristup kombinuje drumski i železnički transport, pružajući održivu alternativu koja smanjuje gužve na putevima i osigurava optimalne transportne procese“, dodao je Vladislav Kovačovský.

Sa trenutnom manjkom vozača kamiona koja će se pogoršati u narednim godinama, intermodalna logistika nudi održivo rešenje za smanjenje pritiska na tradicionalni drumski transport.

Korišćenjem železnice kao primarnog vida transporta, kompanije mogu smanjiti oslanjanje na drumski transport dok efektivno ispunjavaju rastuće transportne zahteve.

O cargo-partneru

cargo-partner je pružalac sveobuhvatnih info-logističkih usluga koji nudi kompletan portfolio rešenja za avionski, brodski, drumski transport i skladištenje.

Sa preko 40 godina stručnosti u informacionim tehnologijama i optimizaciji lanaca snabdevanja, kompanija dizajnira prilagođene usluge za širok spektar industrija kako bi stvorila konkurentske prednosti za svoje klijente širom sveta.

Osnovana 1983. godine, kompanija cargo-partner je ostvarila promet od preko 2,06 milijardi evra u 2022. godini i trenutno zapošljava više od 4.000 ljudi širom sveta.

Od januara 2024. godine, cargo-partner je član Nippon Express Grupe.
 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti