Američki proizvođač punjača za električna vozila preuzeo još jednu srpsku firmu

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Beam Global, vodeći provajder inovativnih i održivih rešenja za punjenje električnih vozila i energetsku bezbednost, objavio je zatvaranje akvizicije srpske kompanije Telcom.

Telcom, firma sa sedištem u Beogradu, od 1990. godine razvija i proizvodi specijalizovane energetske elektronike uključujući invertore, kontrolere punjenja, napajanja i LED osvetljenje.

Telcom je kupljen za 815.298 EUR, od čega je 385.298 EUR plaćeno u neregistrovanim akcijama običnih akcija Beam Global, a 430.000 EUR u gotovini.

Beam Global očekuje da će uz ovu akviziciju kompanija, koja se trenutno oslanja na energetske elektronske komponente spoljnih dobavljača, uz sopstvena prilagođena rešenja smanjiti troškove garancije i servisiranja i unaprediti kvalitet svojih proizvoda.

Telcom, koji će poslovati u okviru Beam Europe tima za energetsku elektroniku, imaće zadatak da kreira rešenja po meri za zamenu proizvoda trećih strana, omogućavajući Beam Globalu da zadrži maržu i kreira proizvode sa nižim stopama kvarova, navodi kompanija sa sedištem u San Dijegu.

Beam Global takođe namerava da podrži Telcom u razvoju njegovog dosadašnjeg poslovanja sa značajnim kupcima koji uključuju najvećeg provajdera telekomunikacija u regionu i kompaniju za pretovar materijala koja se bavi elektrifikacijom viljuškara i druge opreme.

- Beam Global i Telcom veruju da postoje značajne mogućnosti za unakrsnu prodaju proizvoda kompanije za skladištenje energije i obnovljivih izvora energije postojećoj bazi klijenata Telcom-a - stoji u saopštenju.

Podsetimo, Telcom je druga firma koju je Beam Global kupio u Srbiji - krajem prošle godine američka kompanija preuzela je kraljevačku Amigu koja proizvodi specijalizovane konstrukcije i opremu, uključujući i javno osvetljenje.

Rezultat ove akvizicije je stigao već u junu - u pogonu u Kraljevu je, kako je preneo Forbes Srbija, razvijen novi proizvod, slobodnostojeća parking stanica namenjena inostranom kupcu.

CEO Beam Globala Dezmond Vitli izjavio je da kupovina Telcoma nastavlja strategiju vertikalne integracije i širenja tržišta koje je kompanija započeli sa AllCell baterijama (sa sedištem u Čikagu) 2022. i Amiginim uličnim osvetljenjem i drugim mogućnostima 2023.

- Oduševljen sam što će Beam Global proizvodi konačno početi da integrišu tehnološka rešenja koja su dizajnirana da se bave veoma izazovnim uslovima u kojima moraju da rade. Verujem da će naši proizvodi postati moćniji, pouzdaniji i jeftiniji za proizvodnju.

To je odlična vest za naše klijente i odlična vest za poboljšanje profitabilnosti. Takođe ćemo nastaviti da rastemo i podržavamo osnovnu delatnost Telcoma na načine za koje verujemo da oni ranije nisu bili u mogućnosti. Susreo sam se sa rukovodstvom najvećih kupaca Telcom-a i stalno čuo da žele da urade više sa Telcom-om.

Beam će to učiniti.

Poboljšani proizvodi, povećani prihodi, povećana profitabilnost, veći doseg proizvoda i kupaca, i odličan tim visokokvalifikovanih inženjera koji stvaraju vrednost su ono što vidim da dolazi sa ovom akvizicijom - rekao je Vitli.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti